1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Жозе Моуриньо се връща в Мадрид за отмъщение

Жозе Моуриньо се връща в Мадрид за отмъщение

Голямото надлъгване между Специалния и Диего Симеоне започва тази вечер в първия полуфинал в Шампионска лига

Жозе Моуриньо се връща в Мадрид за отмъщение
Атлетико Мадрид ос­тави Жозе Моуриньо без трофей в пос­ледния му сезон начело на Реал Мадрид, като го побе­ди във финала за Купата на краля на "Сантяго Бернабеу". Тогава „дюшекчиите” изоставаха в резултата, но се наложиха с 2:1 след попаде­ние на Миранда с глава в продълженията. Жозе Моуриньо пък си изпус­на нервите и бе изгонен от съдията. "Атлетико ни победи незаслужено", категоричен бе Специалния...

Година по-късно португалският ме­ниджър отново се завръща в Мадрид, този път като мениджър на Челси, ка­то ще се опита да си отмъсти на Атле­тико и да спре „дюшекчиите” по пътя към техния първи финал в КЕШ/ШЛ от 40 години насам. На­ред с това Жозе ще се опита да стане първият мениджър, стъпил на европейс­кия връх с три отбора, след като вече го напра­ви начело на Порто (2004) и Интер (2010). От лагера на Челси за­почнаха войната преди мача още миналата сед­мица, като се оплакаха, че имат един ден по-малко за почивка от мадридчани.

Атле­тико игра в петък сре­щу Елче (2:0) в Примера дивисион и се доближи до титлата, а Челси за­губи в събота от Съндърланд с 1:2 на Стамфорд Бридж", ка­то по този начин бе сло­жена край на серията на Жозе Моуриньо от 77 мача без домакинско по­ражение във Висшата лига. След двубоя Жозе отказа да отговаря на въпроси на журналисти, хвърли вината върху съ­дията Майк Дийн, кой­то дадe дузпа за Съндърланд, и поздрави играчи­те си за старанието и себераздаването.

Когато бе начело на Реал Мадрид, Жозе Моу­риньо три пъти поред губеше полуфинали на Шампионската лига - от Байерн, Барселона и Борусия Дортмунд. Общо португалецът е спечелил само 2 от общо 7 полуфинала, в които е участвал. Специ­алния ще се опита да сложи край на тази се­рия, като най-вероят­но няма да може да раз­чита на звездата си Еден Азар, който е кон­тузен. В неделя той тренира с отбора, но вчера отсъстваше, ко­ето означава, че Жозе най-вероятно блъфира със състоянието на бел­гиеца. Азар е много ва­жен за стила на Челси, в който водещи са контрите. Ако не се възстанови, вместо него ще почне Шюрле. Неманя Матич твърдо е аут, тъй като не е картотекиран в Шампионската лига.

Проблеми­те на Моуриньо са най-вече в нападение, къде­то тимът трудно бележи. Самуел Emo'o, който е контузен, все още няма попадение извън "Стам­форд Бридж", а Фернандо Торес и Демба Ба съ­що вкарват рядко. На "Висенте Калдерон" за Челси ще бъде още по-трудно да вкара, тъй като се изправя срещу най-силната защита в Шампионската лига. Дюшекчиите са един­ственият тим, който няма загуба в ШЛ този сезон, като допусна ед­ва 5 попадения в 10 срещи. Домакинският ба­ланс на тима на Симеоне също е впечатляващ - 23-4-1 във всички турнири, като единствено­то поражение бе на 11 февруари срещу Реал Мадрид за Купата на краля. Наред с това Атлетико прави най-резултатния си сезон в исто­рията, като има 109 го­ла във всички турнири. В състава на Симеоне възстановен от травмата си е Арда Туран,
който обаче ще ос­тане на пейката. Атаката ще бъде во­дена от Диего Коста, който от новия сезон най-вероятно ще играе в Челси, но пре­ди да подпише със си­ните, той ще се опи­та да ги изрита от Шампионската лига.

В тима на Жозе Мау­риньо дилемата е свързана с намиране­то на заместник на наказания   Иванович. Би трябвало това да е Ашли Коул, като по този начин Аспиликуета ще бъде десен бек, но има голяма вероятност Жозе да избере Давид Луис отдясно на защита­та си.

"Няма съмнение, че Мауриньо подготвя добре отборите си в тактически план. Със сигурност Челси няма да ни остави никакви празни простран­ства. Като стил на игра двата тима си приличаме. Нямаме право да се отпуска­ме, защото все още нищо не сме спечели­ли", заяви капитанът на домакините Габи Фернандес. 

Атлетико Мадрид – Челси (21:45, „Висенте Калдерон”)

Вероятни състави:

Атлетико Мадрид: Куртоа – Хуанфран, Миранда, Годин, Ф. Луис, Тиаго, Габи, Раул Гарсия, Коке, Вия, Коща
Треньор: Диего Симеоне

Челси: Чех – Аспиликуета, Кейхил, Тери, А. Коул, Луис, Рамирес, Вилиян, Оскар, Шюрле, Торес
Треньор: Жозе Моуриньо

Съдия: Йохан Ериксон (Швеция)
Тежа контузия за халф на Славия, играещ за Мъри Стоилов

Соле откаран с линейка в болница

Хетафе най-накрая победи в Ла Лига

Мадридчани надвиха 2:0 Алавес

Ман Сити се подхлъзна и срещу Нюкасъл - 1:1 (ВИДЕО)

"Гражданите" остават първи в класирането с 14 точки, но може да го загубят до края на деня

Луис Енрике похвали Баркола след успеха над Рен

Треньорът на ПСЖ остана много доволен от младия талант

Флик засипа с похвали Левандовски

Треньорът на Барселона е много доволен от формата на полския стрелец

Карло Анчелоти: Очаквам спектакъл срещу Атлетико Мадрид

Треньорът на "белия балет" призна, че тактиката на отбора ще се промени без Мбапе

Бивш нападател на Арсенал почина на 46 години

Фабиан Кабайеро има записани три мача за "топчиите"

Мората и съпругата му може да се съберат

Нападателят на Милан обяви раздялата си с Алис Кампело през лятото

Диего Симеоне: Винаги съм нервен преди дербито с Реал

Треньорът на "дюшекчиите" говори преди сблъсъка с "белия балет"