1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Простреляха Юри Галев

Простреляха Юри Галев

Скандалният бос на Рилски спортист е с опасност за живота

Простреляха Юри Галев

Скандалният бос на Рилски спортист и общински съветник от "Атака" Юри Галев е бил приет прострелян в "Пирогов". Той е с опасност за живота, предаде агенция "Фокус". Галев е с много тежки травми и още е в операционната.

47-годишният футболен президент има пет огнестрелни рани в корема и крайниците. 

Криминално проявеният общински съветник в Самоков е бил прострелян тази сутрин заедно с шофьора си на пътя между Боровец и Бели Искър, след като са празнували с негови съратници. Той е бил докаран в болницата в 5.55 часа с линейка на Бърза помощ-Самоков. Шофьорът му също е в лечебното заведение, но според д-р Стоян Сопотенски спътникът на Галев не е в операционна зала.

Критичният период за състоянието на пострадалия по отношение на коремните му травми е десет дни. След такива наранявания, ако човек оцелее, може да се възстанови напълно. Предстоят още операции на Юри Галев.

Последният криминален случай с участието на Галев е от началото на февруари, когато четирима негови приближени бяха задържани от полицията за палеж на офис на фирма "Бороспорт". Огънят лумнал три дена, след като Галев и негови приятели биха охранители на лифт в Боровец след скандал със сина му. 


---

Името на президента на ФК "Рилски спортист" Юри Галев, който е и общински съветник в Самоков, се свързва с различни инциденти в криминалните хроники на вестниците, показа справка на "Фокус". Тази зима Галев бе задържан заедно със сина си, заради побой. В последните години обаче има и други случаи на хулиганства. Преди година и половина по Галев е стреляно на същото място, където стана тазсутрешният инцидент. 

На 1 февруари 2010 година общинският съветник от "Атака" и президент на футболен клуб "Рилски спортист" Юри Галев беше арестуван заедно със сина си и още двама души заради инцидент в Боровец, при който са пребили двама души. В ареста за 24 часа бяха Юри Галев, синът му - Юри, Йордан Иванов и Иван Иванов, а по-късно още двама участници в инцидента.
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов разпореди на главния секретар на МВР Калин Георгиев да започне комплексна проверка на Областната дирекция на МВР в Софиийска област и на Районното полицейско управление в Самоков.
Дни по-рано бТВ съобщи, че Галев, синът му и хора от тяхната компания пребиха двама души от охраната на лифта на Боровец. Пострадалите са подали жалба в полицията и се лекуват в болницата в Самоков. Единият е с травми по главата. Те са служители на "Бороспорт лифт".Инцидентът станал в събота на 30 януари около 18 ч. Тогава на долната станция на лифта пристигнал младеж на около 16 години. Той заявил, че няма да плаща и държи да се качи. Служителите на "Бороспорт лифт" не познали сина на Юри Галев и отказали да го пуснат без пари. Единият от пострадалите разказва, че младият Галев поискал да му отворят служебния вход, за да мине. Казал, че миналата година не е плащал и тази година няма да плаща - не, че не можел, но не искал. След като получил отказ, се обадил по телефона и няколко минути по-късно пристигнал баща му с компания. Те се нахвърлили с юмруци и ритници върху служителите. Охранителните камери са записали боя. 
"Атака" се разграничи от общинския съветник Юри Галев след инцидента.

***
На 8 февруари 2009 година е била открита стрелба по колата на президента на "Рилски спортист" Юри Галев между Боровец и село Бели Искър. От МВР съобщиха, че около 2.30 часа през нощта Галев и брат му подали сигнал в Районното полицейско управление в Самоков за инцидент между Боровец и с. Бели Искър. По техните думи, малко по-рано било стреляно по автомобила “Фолксваген Голф”, шофиран от Галев и собственост на брат му. Шофьорът разказал, че двамата пътували с колата от курорта “Боровец” към село Бели Искър. Няма пострадали при инцидента. По-късно е подадена жалба в районното управление. 
На сутринта на мястото на инцидента е направен оглед. По случая е образувано досъдебно производство. 

***
Един от първите инциденти е от 1995 година по време на празненство в ресторанта на хотел „Рила”, където Галев и компания започват безразборна стрелба. Месец по-късно Галев и хората му отново стрелят, този път престрелката е с Косьо Самоковеца и десетина негови човека. Мястото на стрелбата е кръчмата в родното село на Галев Бели Искър. При стрелбата на 10 юни, в която са използвани пушки-помпи, автомати и пистолети, са ранени един жител на селото, сервитьорката Виолета Китина и подполковник Николай Паунов от РПУ-Самоков.
На 31. 12. 1995 той и хората му организират масов побой в една дискотека в Монтана, след което е задържан за 26 денонощия. 
През юни 1999 г. вечерта на 12 юни Галев нахлува в бара на хотел "Рила" в Боровец и потрошава заведението.
На 16 август 2001 г. се разпространява официално съобщение за отвличане, извършено от Галев и хората му. На 7 февруари 2002 г. Галев е в ареста, след като съдия Вера Чочкова от Софийски районен съд му определя постоянна мярка "задържане под стража" за обвинение в отвличане. 
Следват стрелбата по автомобила му през 2009 г. и побоят в курорт "Боровец".

***
Юри Светославов Галев е роден на 03 юни 1963 г. в село Бели Искър.
Той в общинският съветник от "Атака" и президент на футболен клуб "Рилски спортист". 

Любо Пенев извлече повече позитиви от контролата с Берое

"Смърфовете" загубиха с 0:1 от старозагорци

Еуфория в Пловдив! Над 10 000 викат за България

Огромен интерес към билетите за мача

Николай Минков: Искаме да сме в топ 3 и да спечелим Купата

Един от лидерите на Ботев Пловдив определи целите пред "канарчетата"

Генчев: Винаги може и по-добре

"Фабио Лима отново се контузи", потвърди треньорът на Левски

Локо Пловдив допусна поражение от Берое на "Лаута"

Старозагорци победиха с 1:0 в Пловдив

Левски надви Ботев Враца с 3:2 в контрола (ВИДЕО)

Бала, Сангаре и Ван дер Каап отбелязаха за "сините" на "Герена"

НСА допусна поражение в женската Шампионска лига

Расинг Юнион победи нашите момичета с 2:0 в Люксембург

Груев: Ако играем като отбор, ще победим

Халфът на Лийдс вярва в успеха срещу Северна Ирландия

Илиан Илиев: Интересът от феновете ни радва

Националният ни селекционер заяви, че мачът със Северна Ирландия няма да е лесен