В Левски се хванаха за гушите преди мача с Ботев в Пловдив

Топузаков залага на младостта в Коматево

В Левски се хванаха за гушите преди мача с Ботев в Пловдив

Поредицата от негативни резултати явно се отразява доста зле на нервите на футболистите на Левски. И част от тях започват да си ги изпускат. След като са видимо ядосани, че не могат да бият на терена, част от състезателите са се сбили помежду си, пише "Тема Спорт".

Това е станало на тренировката в четвъртък, която бе закрита първо реплики са си разменили двама от капитаните - Владимир Гаджев и Орлин Старокин. Те са се сдърпали, но до по-сериозен инцидент не се е стигнало. И тренировката е продължила.

След това обаче до сблъсък са стигнали Цветан Генков и Аймен Белаид. Двамата са се хванали за гушите пред слисаните погледи на съотборниците си и треньорите Елин Топузаков и Викторио Павлов. Таранът и защитникът са си налетели и след сблъсъка те са били изгонени от тренировката. Със сигурност провинилото се каре ще бъде глобено жестоко от ръководството на сините.

Лошото обаче е, че такива инциденти не са новост в Левски през този сезон. И стават при трети треньор. А за Цветан Генков това се превръща в рецидив. През месец август той хвана за гушата вече бившия играч на сините Гари нировка, която бе открита за медии и фенове. След заниманието тогавашният наставник Славиша Йоканович се направи, че нищо не е станало -"Какво се е случило? Нищо не съм видял", каза с усмивка той в опит да тушира напрежението.

По време на зимния подготвителен лагер в Кипър, когато треньор бе Антони Здравков, също не липсваха грозни сцени -на едно от заниманията се сдърпаха Станислав Ангелов и Даниел Димов. А в последния ден на островната държава последният си позволи да повиши тон на бившия спортен директор Христо Йовов. Заради постъпката си Димов бе отстранен временно от първия отбор на Левски и пратен при юношите. Той обаче бързо бе реабилитиран. На Гаджев също не му е първо пререкание. Преди време той влезе в схватка с Агиеманг Опоку.
В момента дисциплината в първия отбор е на критично ниво. футболистите си изкарват картони и пропускат важни мачове. Чужденците не искат повече да играят. Ларсен Туре пропуска тренировки за щяло и нещяло. Изобщо организацията няма нищо общо с такава в професионален клуб.

И в такава ситуация треньорът Елин Топузаков трябва някак си да сглоби боеспособен отбор, който да спре да се излага навръх 100-годишнината на клуба. И днес да се противопостави на Ботев в Пловдив.

Очаква се днес Топузаков да гласува доверие на доста юноши. Като ляв бек ще играе Ми-ки Орачев, той ще е на мястото на Рикардо Нунеш. Почти сигурно в центъра на защитата ще действат Даниел Димов и Дъстли Мулдер, а десен бек ще е Пламен Крумов. По левия фланг на атаката ще играе Владислав Мисяк. А в халфовата линия ще са близнаците Борислав и Радослав Цоневи.

Треньорът на Ботев Станимир Стоилов също има големи колебания за състава. Най-важният мач на канарчетата до края на сезона е финалът за купата срещу Лудогорец. Затова той може да си позволи да съхрани силите на част от играчите си. Любопитно е да се види дали Мъри ще пусне в игра състезателите, които висят с картони, за да ги изчистят. С по осем официални предупреждения са бранителите Веселин Минев и Сивард Спрокел, а с по 4 са Феребори Доре и Ромарио Кортзорг.

През този сезон Ботев и Левски вече мериха сили 5 пъти (2 пъти за Купата на България), като неизменно домакинът стигаше до успеха.

Мачът в Коматево стартира в 16:15 часа и ще бъде предаван пряко по ТВ7.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки