1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Стачка на „Армията” заради „сини” пари

Сензациите в пресата: Стачка на „Армията” заради „сини” пари

Португалци искат Тони Силва, ТИМ атакува Еденилсон за нов договор, Влади Стоянов преподписва с Лудогорец и още...

Сензациите в пресата: Стачка на „Армията” заради „сини” пари

Сензациите в пресата днес, събота, 26.04.2014 година:

„24 часа”: "Левски" каза "баста" на скъпия Бастос
Получаващият твърде голяма заплата за нивото на закъсалия и футболно, и финансово “Левски” Рафаел Бастос слага преждевременно край на кратката си кариера на “Герена”. Бразилският плеймейкър, който дойде през зимата със статут на голяма звезда, записа едва 10 мача със синия екип (8 в “А” група и 2 за купата). И не успя да се разпише нито веднъж - направи фрапантен пропуск срещу ЦСКА, а два негови гола бяха отменени заради засади в 1/4-финала реванш за купата срещу “Ботев” (Пд), загубен от левскарите с фаталното 0:2. Бастос се появи на “Герена”, но не се съблече за тренировка. Предтекстът е, че има леки болки в крака, заради които отпада от днешното гостуване на “Ботев” 5 кръга преди края на пропиления за “Левски” сезон и в “А” група. Но всъщност истината е, че 4-ата шампионатна загуба на “сините” от ЦСКА се оказа и последният двубой за бразилеца. “Левски” каза “баста” на Бастос не само заради недостатъчното раздаване в тренировки и мачове, но най-вече заради огромното му възнаграждение от 25 000 евро. От “Герена” позволяват на Рафаел да започне да си търси нов отбор. Няма да имат никакви претенции към него, а и така ще спестят заплатата му. В оставащите 5 двубоя до края на предюбилейните мъки “Левски” спокойно може да играе и с по няколко юноши в титулярния състав, след като постигането на всички цели беше опропастено. Кевин Бру се върна на “Георги Аспарухов” след мач с националния отбор на Мавриций. Едва ли някой страда, че френският халф се прибра късно и изпусна и вчерашната тренировка, тъй като и той е сигурен пътник. Вратарят Пламен Илиев поднови заниманията с основната група след лекуване на контузия.

„7 дни спорт“: Владислав Стоянов ще подпише нов договор с Лудогорец
Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов ще подпише нов договор. Вратарят, който е несменяем титуляр в селекцията на Стойчо Стоев, откакто пристигна в Разград, няма да бъде продаван. През настоящия сезон Стоянов се представя на много високо ниво, като беше избран за вратар номер 1 от груповата фаза на Лига Европа. Той запази пет сухи мрежи във втория по авторитет европейски клубен турнир. Интересът към вратаря е много голям и се очаква през лятото доста тимове да изпращат оферти и запитвания до разградчани за техния втори капитан. Сегашният договор на стража изтича в края на следващия сезон. Очаква се в следващите седмици вратарят да сложи подписа си под нов договор с шампионите. Според информациите контрактът ще е за още две години с увеличение и на заплатата. Нови договори вече подписаха Йордан Минев, Александър Барт, Михаил Александров и Марселиньо. Контрактът си трябва да увеличи и капитанът Светослав Дяков.

„Тема спорт”: Португалци искат Тони Силва от ЦСКА
Португалският Насионал Мадейра проявява сериозен интерес към крилото на ЦСКА Тони Силва, пише в днешния си брой "Тема Спорт". 21-годишният футболист е впечатлил с представянето си през последните няколко мача. Не е изключено Насионал да отправи и конкретна оферта за правата на Силва. Клубът обаче не е сред богаташите в португалския елит и трудно ще може да извади голяма сума за бившия играч на Ливърпул и Челси.

„Меридиан мач”: Стачка на „Армията” заради „сини” пари


Футболистите на ЦСКА не са искали да започнат тренировката в четвъртък вечер заради нова „тенекия“ от страна на боса Александър Томов, научи „Меридиан Мач“. Лупи обещал да раздаде заплатите за февруари и премията за първата победа над Левски през октомври, оценена на 3000 лева. Томов обаче изобщо не се появил, което вбесилоиграчите. В крайна сметка спортно-техническият щаб успял да убеди футболистите да проведат заниманието. Чужденците най-трудно се съгласили. Тренировката обаче минала в тягостно настроение. Както „Меридиан Мач“ вече съобщи, играчите не са получили нито един от бонусите за четирите триумфа над Левски, които са на обща стойност 14 000 лева. Самият Лупи лично обещавал парите в съблекалнята след всеки от успехите. Стойчо Младенов и останалите от щаба му пък не са взимали заплати от октомври. „Срещу Черно море ще играем с пълни сили, но ако и след това не получим никакви пари, ще минем към активен протест, обясни един от играчите пред „Меридиан Мач“.

„Меридан мач”: ТИМ атакува Еденилсон за нов договор

Сериозна офанзива са предприели шефовете на Черно море в опитите си да убедят бразилеца Еденилсон Бергонси да подпише нов договор с клуба. Халфът се утвърди като основен играч на „моряците“ през този сезон и демонстрира голямо израстване. Той играе постоянно и се справя с тактическите си задачи както в дефанзивен план, така и в атака и се отчете с няколко важни гола и асистенции. Точно затова треньорът Георги Иванов иска да го вземе със себе си в Левски през лятото, но това ще може да се случи само ако Еденилсон стане свободен агент. Ръководството на варненци в последните седмици е засилило натиска си в опитите да стигнат до договорка с играча. На халфа е гарантирано, че ще получава тавана на заплатите в клуба, който по неофициални информации е 4000 евро. Всички, с които са водени предварителни разговори за евентуални заместници на Гонзо от лятото, са били категорични, че искат този футболист да остане в състава. Със сигурност обаче „сините“ могат да му предложат по-добри условия и също да му гарантират титулярно място. На този етап отговорът на Бергонси е неопределен. Той е заявил, че ще обяви окончателното си решение след края на сезона. Това, което го е разочаровало на „Тича“, е липсата на по-сериозни амбиции и стратегия за развитието на клуба.

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев