1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Отборът на Радо Стойчев и Матей Казийски поведе срещу Фенербахче във финала в турското първенство по волейбол

Отборът на Радо Стойчев и Матей Казийски поведе срещу Фенербахче във финала в турското първенство по волейбол

Воденият от Радостин Стойчев отбор на Халкбанк поведе с 2-1 успеха в битката за шампионската титла на Турция, след като разби с 3-0 (25-19; 25-20; 25-20) гейма тима на Фенербахче в третия финален сблъсък в турското волейболно първенство, игран в зала „Башкент“ в Анкара.

Отборът на Радо Стойчев и Матей Казийски поведе срещу Фенербахче във финала в турското първенство по волейбол
Воденият от Радостин Стойчев отбор на Халкбанк поведе с 2-1 успеха в битката за шампионската титла на Турция, след като разби с 3-0 (25-19; 25-20; 25-20) гейма тима на Фенербахче в третия финален сблъсък в турското волейболно първенство, игран в зала „Башкент“ в Анкара.

Матей Казийски изигра нов много силен двубой за столичани и приключи с 11 точки – осем в нападение при ефективност от 47%, една блокада и два аса. Българинът се отличи с 60% добро и 50% перфектно посрещане.
 
Митар Джурич бе най-добър за домакините с 12 точки, а Османи Хуанторена закова още осем. За гостите Иван Милкович и Фелипе Фонтелес приключиха с по 11 пункта.


Четвъртфинален финален мач в серията ще се изиграе на 29 април в Истанбул. Ако се стигне до равенство 2-2, то решителният пети двубой отново ще се проведе в залата на „фенерите“.