Топчо за "синята" мъка: Провалихме този сезон и подобрихме всички антирекорди

Левски има 100-годишнина, но ще има и 150-годишнина, и 200-годишнина, ще дойдат и по-добри времена, оптимист е Топузаков

Топчо за "синята" мъка: Провалихме този сезон и подобрихме всички антирекорди
Елин Топузаков пое вината за 4-те поредни загуби на Левски в А група и призна, че „сините” този сезон са се провалили по всеки възможен начин и са подобрили всичките си антирекорди. Наставникът на Левски очаква по-добри дни за клуба рано или късно след днешната загуба с 0:2 при гостуването на Ботев (Пд).

„Имаше преди месец три поредни загуби, тогава не говорехте, че сме пред прага на антирекорд. Както сме тръгнали, този сезон провалихме и подобрихме всякакви антирекорди. Не се притеснявам да поема отговорността за представянето на отбора. На Левски това никога не му е прилягало и всички привърженици и ние не сме свикнали да виждаме Левски в това положение. До края трябва да покажем, че все още сме живи и Левски няма да се предаде, колкото и банално да звучи. Левски има 100-годишнина, но ще има и 150-годишнина, и 200-годишнина, ще дойдат и по-добри времена”, коментира Топузаков на брифинга след мача в Коматево.

Според Топузаков разликата в мача е била, че Ботев си е вкарал чистите положение, докато Левски ги изпусна. Той не се съгласи, че играчите му са показали недостатъчно желание за игра.

„Динамична, бърза игра, положения пред двете врати, чистите стопроцентови бяха по равно. За съжаление нашият отбор ги пропусна, а Ботев вкара. Доволен съм, че Левски се опита да играе футбол и искаше с разнообразна игра да създаде положение. Неприятна загуба за нас, но от гледна точка на футбола днес се получи чисто футболно надиграване на терена. Не съм съгласен, че днес не са се раздавали момчетата. Всеки горе-долу се стреми да си изпълни указанията. За влагането и себераздаването, желанието за победа - днес лично аз няма как да съм недоволен”.

Бившият бранител смята, че класа, спокойствие и концентрация не стигат на Левски да бележи повече.

„Липсва ни само спокойствие и концентрация пред гола. Имахме няколко ситуации, които можехме да ги развием до голови. Лице в лице с вратаря си е чисто голово положение. Доста тренираме и удари към вратата, но по някой път явно не само неумението, но и нещо друго ни пречи в ситуацията, в която се намира отборът и клубът като цяло”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки