Леверкузен и Дортмунд развълнуваха с 4 гола за едно полувреме (ВИДЕО)

"Аспирините" направиха 2:2 с Борусия и изпуснаха шанса да се откъснат пред Волфсбург на 4-ата позиция

Леверкузен и Дортмунд развълнуваха с 4 гола за едно полувреме (ВИДЕО)
Байер Леверкузен и Борусия (Дортмунд) направиха 2:2 в дербито от 32-ия кръг на Бундеслигата. „Аспирините” повеждаха на два пъти, но „жълто-черните” два пъти изравниха.

Точката не устройва много Байер, защото само тя дели отбора от петия Волфсбург, който сериозно натиска в битката за четвъртото място и иска да играе в Шампионска лига на мястото на Байер.

Домакините поведоха рано в мача. Кислинг създаде големи проблеми на Хумелс във въздуха при центриране от корнер и Ларс Бендер използва момента, за да шмугне зад голлинията – 1:0 в 7-ата минута.

Борусия изравни по наглед най-елементарния начин като Марко Ройс центрира от ъгъла на наказателното поле и Оливер Кирх с глава насочи в далечния ъгъл за 1:1.

Леверкузен даде на гостите да пият от собственото си лекарство само 6 минути по-късно. Домакините откраднаха топката с висока преса, кореецът Сон пусна за Брандт отдясно, последва центриране за непокрития Кастро на втора греда и той с глава направи 2:1 в 35-ата минута.

Домакините пак допуснаха наивен гол още преди почивката и за втори път пропиляха аванса. Левандовски и Хилберт скочиха за висока топка, но Хилберт невнимателно вдигна ръка и игра с топката. Съдията даде дузпа и Марко Ройс хладнокръвно насочи в долния десен ъгъл – 2:2.
Ройс пак беше под пара и разпиля защитата, но един на един с вратаря Лено видя как той спаси с хокеен прийом с тяло срещу кълбото.

През втората част головите положения намаляха. Вайндефелер излезе, за да спре Брандт, а пред другата врата Лено изби удар на Левандовски, който отклони леко центриране от пряк свободен удар.

Точката доближи Дортмунд до гарантиране на втората позиция и те вече имат 65 точки, което е със 7 повече от третия Шалке, който има и мач по-малко.

Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки