ЦСКА излиза за първа победа срещу Черно море този сезон

Досега Гонзо победи веднъж Стойчо Младенов, а два пъти битките завършиха наравно

ЦСКА излиза за първа победа срещу Черно море този сезон
Днес от 17:00 часа на „Армия­та" ЦСКА и Черно море ще се изправят за последен път по­между си през този сезон. Чер­вените ще хвърлят всички си­ли, за да изкопчат първи успех срещу моряците в първенство­то и да запазят шансовете си за атака на по-челно място. Варненци излизат за своята чест, но в плейофите неведнъж показаха, че са опасен съперник.

Стойчо Младенов няма да разчита на двама от централ­ните си защитници. Капита­нът Вальо Илиев ще бъде съхра­нен, за да не се рискува с услож­няване на доскорошната му травма. Пламен Крачунов пък е наказан. При тази ситуация Апостол Попов ще се върне на силната си позиция в центъра на защитата, а Венци Василев ще е титуляр в зоната на дес­ния бек. В халфовата линия сред стартовите 11 ще се завърне Иван Маркович на мя­стото на Тодор Янчев.

Големи­те въпросителни пред Стойчо обаче са свързани с двамата флангови футболисти. Той мо­же да избира измежду 4 равно­стойни варианта - Мартин Пе­тров, Неманя Милисавлевич, Иван Стоянов и Тони Силва. По-вероятно е Младенов да за­ложи на опита, като пусне Пе­тров отляво, а Стоянов от­дясно. В последния момент обаче не е изключена изненада, както с включването на Силва срещу Левски (3:1). На върха на атаката пак ще играе намира­щият се в силна форма Косоко.

Черно море излиза на „Ар­мията" с най-доброто. В съ­става на моряците ги няма само изпадналите в немилост Стенли Окоро и Живко Атана­сов. След изтърпяно наказание се завръща Сашо Александров, който ще заеме обичайната си позиция на десен бек. Даниел Георгиев пък отново ще дей­ства в халфовата линия. Оча­ква се Гонзо да пусне на върха на атаката Валери Домовчий­ски, който се възстанови от контузия. Голмайсторът Бака­ри пък ще действа като дясно крило на мястото на Окоро. Останалите титуляри на мо­ряците ще бъдат обичайните. Стефан Станчев за четвърти пореден двубой ще бъде изпол­зван като централен защит­ник, партнирайки си с капита­на Кирил Котев.

На „Армията" днес се оча­кват поне 5000 зрители, като това ще е и най-посетеният мач от кръга. 

ЦСКА – Черно море (17:00, „Българска армия”)
Съдия: Георги Димитров

Вероятни състави:

ЦСКА
: М’Боли – Василев, Попов, Менди, Фо-Поре, Чочев, Маркович, Стоянов, Гъргоров, М. Петров, Косоко
Треньор: Стойчо Младенов

Черно море: Китанов – С. Александров, Станчев, Котев, Венков, Георгиев, Бергонси, Бакари, Божилов, Коконов, Домовчийски
Треньор: Георги Иванов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки