Брендън Роджърс преди големия мач: Напрежението е върху Челси

Какъвто и състав да пусне Жозе Моуриньо, той ще бъде по-скъп и по-опитен от нашия, казва мениджърът на Ливърпул

Брендън Роджърс преди големия мач: Напрежението е върху Челси
Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс смята, че цялото напрежение ще бъде върху Челси в дербито за титлата между двата отбора днес от 16:05 българско време на „Анфийлд”. „Червените” имат нужда от 7 точки до края, за да си гарантират първа титла на Англия от сезон 1989/90 насам.

„Всеки говори за напрежение, но то е върху Манчестър Сити и Челси – когато си похарчил толкова пари се очаква да спечелиш първенството. Не мисля, че напрежението е върху нас. Има такова, но то е само вътрешно, в самите нас. Вижте Тотнъм – похарчиха 100 млн. паунда, с тези пари се очаква да се бориш за титлата. Говори се за напрежение, но това, което се случва с Ливърпул, е абсолютно страхотно”, коментира Роджърс, цитиран от „Би Би Си”.

Жозе Моуриньо смята да даде почивка на ключови играчи преди реванша с Атлетико Мадрид в Шампионска лига, но въпреки това северноирландецът очаква лондончани да са опасен съперник.

„Челси е невероятен отбор с много добри играчи и мениджър от световна класа. Разбира се, че е важно да видим кои са силните страни на Челси и да сме наясно, че те са много добри на контраатака – те имат бързи футболисти, ще се затворят и много играчи в защита и ще дебнат”, сподели очакванията си Роджърс.

Любопитно е, че Брендън Роджърс е работеше в треньорския екип на Жозе Моуриньо по време на първия престой на португалеца в Челси (2004 – 2007) и затова между двамата има огромно уважение.

„Жозе е победител, той няма да се предаде. Със сигурност с мен той не играе психологическите си игри. Познава ме достатъчно добре, за да знае, че няма да ме притесни с думите си. Видях, че се пише за по-слаб състав на Челси, но това е неуважително към играчите на Челси, как така казвате кой е по-добър и кой по-слаб в един колектив. С какъвто и състав да излязат, този състав ще бъде по-скъп и по-опитен от нашия”, коментира мениджърът на Ливърпул.
Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки