Лудогорец взе стратегическа точка в Ловеч и свали Литекс от второто място (ВИДЕО+СНИМКИ)

Нулево реми в Ловеч остави ЦСКА на второ място, а в сряда Лудогорец приема "червените" в Разград

Лудогорец взе стратегическа точка в Ловеч и свали Литекс от второто място (ВИДЕО+СНИМКИ)
Шампионът Лудогорец измъкна стратегическо 0:0 при гостуването на Литекс в пряката битка за първото място в 35-ия кръг на А група. Разградчани вече имат 71 точки, но „оранжевите” сдадоха второто място и там вече е ЦСКА с 67 точки, а Литекс е трети с 66. В следващия кръг Лудогорец приема ЦСКА, а има и мач по-малко от „червените”, които могат да завържат интригата при успех в Разград.

Тази вечер умората, за която говори Стойчо Стоев от няколко седмици насам, си личеше ясно в играта на Лудогорец, който не приличаше на себе си и играеше почти на ходом. Нямаше и помен от бързите атаки с по едно докосване, така характерни за отбора в началото на сезона.

Въпреки че двубоят беше с пряко отношение към титлата това не трогна феновете в Ловеч, които оставиха стадиона полупразен. За целия мач двата претендента за титлата имаха по две чисти положения за гол, но Владислав Стоянов и Илко Пиргов се справиха и запазиха сухи мрежи.

Литекс видимо имаше повече физически сили и успя да натисне в началото. Том отлично центрира ниско в пролука между защитата, но Славчев и Божиков се разминаха с топката на 3-4 метра пред вратата.

Статичните положения носеха голяма заплаха за шампионите и в 12-ата минута цялата защита в зелено се размина при корнер на Том, Бодуров овладя на втора греда, но Безяк му попречи да стреля и Стоянов лови.

Симеон Славчев беше много активен и първо стреля с глава в аут, а после не успя да вложи сила в атрактивен ножичен удар и Стоянов лови. Лудогорец отговори със слаб удар на Мисиджан.

Илко Пиргов сам си създаде проблеми след половин час игра и подаде в краката на Златински, който веднага стреля, топката тупна коварно, но стражът възстанови позицията си и лови.

Том продължи да раздава добри пасове и копна за непокрития Ваюши на втора греда, но албанецът неприятно се размина с топката при опита да засече от въздуха.

И второто полувреме започна с положение пред вратата на Лудогорец. Том технично стреля над стената от пряк свободен удар, топката влизаше точно под гредата, но Владислав Стоянов с една ръка извади в корнер.

Илко Пиргов също отвърна с отличен рефлекс и на свой ред извади с една ръка падащ лист на Моци, който изненадващо се оказа в ролята на централен нападател.

Положенията зачестиха след 60-ата минута, но Владо Стоянов боксира в корнер силен шут на Страхил Попов по диагонала, а Пиргов с една ръка опроверга Михаил Александров, който беше напълно сам вдясно, но заложи на силата, а не на точността.

Четвърт час преди края Мисиджан чукна за Златински, а халфът прати на сантиметри до дясната греда с шут по диагонала.

До края куп смени и тактически нарушение тотално нарушиха ритъма на игра и двете нули се запазиха.

В сряда (30 април) Лудогорец е домакин на ЦСКА в 36-ия кръг, а Литекс почива.

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 33 21 8 4 49 71
2 ЦСКА 34 20 7 7 35 67
3 Литекс 34 19 9 6 32 66
4 Ботев Пд 34 17 9 8 27 60
5 Левски 34 16 5 13 18 53
6 Черно Море 34 13 12 9 9 51
7 Локо Пд 33 15 4 14 3 49

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки