Стойчо Младенов обяви голямата си лятна цел - класен нападател без пари (ВИДЕО)

"Най-важният мач, който трябваше да вземем, беше получаването на лиценз – взехме го", коментира Стойчо след 2:0 над Черно море

Стойчо Младенов обяви голямата си лятна цел - класен нападател без пари (ВИДЕО)
Голямата цел на Стойчо Младенов през лятото ще бъде да намери качествен централен нападател без пари. Това разкри самият наставник на ЦСКА след успеха с 2:0 над Черно море на Гонзо на „Българска армия”.

„Надявам се да намерим отново един централен нападател без пари, даже искам двама, ако може, за да имаме присъствие в атака. Изчакваме края на сезона, имаме варианти. Нямаме засега сигурни попълнения. Нека да свърши шампионата и да видим каква е нашата стабилност финансова, за да правим, каквото сме си наумили да правим. Имам работа в ЦСКА, имам прекрасен екип от професионалисти, които си вършат успешно работата. Това ни дава гаранции за положително развитие на отбора”, заяви Стойчо Младенов след успеха пред „Нюз7” и не пожела да коментира дали има предвид връщане на Мартин Камбуров при „червените”.

"Мисля, че загубихме първите 15-20 минути и подходихме малко по-бавно в началото. След попадението на Иван Стоянов получихме преимущество, но след втория гол се отпуснахме и това е нещо, което аз не приемам. Надявам се тези пропуски в завършващата фаза да ги изчистим."

Георги Иванов беше бесен, че съдията на мача Георги Димитров не отсъди дузпа за нарушение срещу Коконов. Гонзо излезе извън нерви и се закани, че това е една от последните победи на ЦСКА срещу него, защото от лятото той се връща начело на Левски като спортен директор. На тези негови думи, Младенов отговори предпазливо: „Божа работа, ще видим, времето ще покаже. Както срещу Емил Гъргоров нямаше дузпа, така и при тяхната ситуация няма дузпа."

Екзекутора на Ливърпул призна, че най-голямата победа на ЦСКА този сезон е била взимането на лиценз.

„Не съм си мислел дали евентуално можем да се класираме за УЕФА или не, дали ще влезем в седмицата. Най-важният мач, който трябва да вземем, беше взимането на лиценза – взехме го! Ще видим каква е ситуацията след края на сезона, защото всичко зависи от това нещо. Дали ще търсим нови футболисти или ще се опитваме да се разделим с някои хора. С още един-двама нападатели ЦСКА ще придобие съвсем друг облик."

Той похвали сплавта от опит и младост, която изгради на „Армията” и отправи специални топли думи към най-верните на клуба играчи.

„Най-опитните, съчетано с чужденците и младите, неопитни, които ги адаптираме към българския футбол – получи се нещо, което е много хубаво. Това само може да ни радва. Емил Гъргоров дава класата на отбора, може да разчупи шаблона във всеки момент от играта и е много ценен за нас. Съчетано с труда на всички останали, тогава Гъргоров изпъква. За Тошко Янчев има място навсякъде в ЦСКА, както за Вальо Илиев и Мартин, те дават душа и сърце за ЦСКА”, отговори Младенов на въпрос дали Янчев ще влезе в треньорския му щаб.

"Благодарение на тази момчета обаче ние постигнахме нещо, което никой дори не е сънувал, а именно участие в европейските турнири догодина. Защото всички знаете какво представлявахме броени дни преди началото на сезона. Нека не сънуваме, а да се събудим. Познавам много добре кухнята на българския футбол и трудно нещо може да ме изненада. Следващата ни битка е с Лудогорец. Трябва много здраво да се подготвим за нея."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки