Класика на Пирин като гост, "орлетата" влизат в "Б" група при успех над Беласица другия уикенд

Пирин победи Балкан с 3:0 навън и чака 4 май, за да подпечата визите за професионалния футбол

Класика на Пирин като гост, "орлетата" влизат в "Б" група при успех над Беласица другия уикенд

Футболистите на ОФК Пирин победиха с класическото 0:3 домакините си от Балкан (Варвара) в 25-ия кръг от първенството на Югозападната  "В" група. "Орлетата" тотално доминираха над балканци, като допуснаха един единствен опасен удар по вратата, опазена суха в пореден мач от Христо Бахтарлиев, съобщават от пресслужбата на благоевградчани.

Още в началните минути зелените се настаниха в половината на домакините и поведоха играта, като Златинов удари греда след четвърт час. Гол на успокоението вкара Димитър Илиев в 30-та минута, извеждайки зелените напред. След почивката благоевградчани отбелязаха още две попадения чрез Хаджииванов в 68-та и Златинов в 72-та.

С тази си победа Пирин вече не практика е отново в професионалния футбол, като победата на втория и преследвач в класирането Оборище днес над Места Хаджидимово с 8:0 доведе нещата до там, че в следващия домакински мач на "орлетата" срещи Беласица Петрич, с една евентуална победа благоевградчани ще подпечатат и на теория визите си за "Б" група. 

Състав на Пирин : Бахтарлиев, Стоев, Бачев, Георгиев, Башлиев, Попев, Илиев, Благов, Коцев, Златинов и Хаджииванов. След почивката в игра влязоха още Тасев, Гущеров и Стойков

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки