Жозе Моуриньо: Шампион може да бъде само един, Ливърпул или Сити

"Трябва ни още една точка, за да завършим трети", каза Специалния

Жозе Моуриньо: Шампион може да бъде само един, Ливърпул или Сити

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо отново започна с психологическите игри и категорично заяви, че неговият отбор изобщо не е обратно в борбата за титлата във Висшата лига, въпреки победата с 2:0 над лидера Ливърпул над "Анфийлд". Манчестър Сити е другият отбор с шампионски амбиции през този сезон и португалският специалист каза, че именно един измежду "червените" и "гражданите" ще застане на върха като шампион през този сезон. 

 

"Не сме се върнали към нищо. В този момент сме почти трети. След загубата на Евъртън (в събота), ние автоматично се класираме за Шампионската лига. Сега след тези три точки ни трябва още една, за да завършим на трето място. Шампион може да бъде само един, а той ще бъде или Сити, или Ливърпул", коментира той пред "Скай спорт". 

Моуриньо не обърна особено внимание на критиките срещу дефанзимната му тактика, като каза, че всичко се прави в името на победата и че не е нужно да се "впрягат" журналисти и други мениджъри за това, защото това е футбола и всеки се опитва да спечели. 

 "След първия гол бяме спокойни. Отборът се чувстваме добре. Никога не сме изпитвали проблеми срещу добри съперници, които имат фантастични футболисти и вкарват много голове. Сега мога да кажа, че сме победили два пъти през сезона шампиона на Англия. Дали ще е Манчестър Сити, или Ливърпул, и двата отбора ги бихме по два пъти", добави типично в свой стил Моу. 

Преди този двубой с "червените" Моуриньо каза, че ще даде почивка на титулярите си и ще излезе с резервите, за да съхрени състава си за руванша срещу Атлетико Мадрид в Шамиопнската лига в сряда. Той направи общо седем промени, пускайки 20-годишния чешки бранител Томас Калас, който направи своя дебют във Висшата лига. 

"Много хора очакваха да дойдем и да загубим с 4 или 5 на 0. Много знаеха, че сме фокусирани за мача в сряда и много се съмняхава, че можем да вземам такъв резултат. Сега мислим за Атлетико. Бих казал, че това ще е мача на годината за нас. Да играеш полуфинал на "Стамфорд Бридж" е нещо голямо", добави Специалния. 

Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки