Сензациите в пресата: Херо се завръща в Левски

Левски привлича легионер от Черноморец, селекцията на "Герена" ще е изцяло без пари

Сензациите в пресата: Херо се завръща в Левски
Сензациите в родната спортна преса на 30 април, сряда, 2014 година:

Меридиан мач: Херо се завръща в Левски, но не като треньор

Димитър Димит­ров ще се завърне в Левски през лято­то, научи „Мериди­ан Мач" от сигурен източник. Херо обаче няма да из­пълнява функцията на старши треньор, а ще стане част от спортно-техничес­кото ръководство на клуба. Специа­листът, който доне­се златен дубъл на Левски през 2000 година, вече е казал „да" на бъдещия директор на „сини­те" Георги Иванов.

„Меридиан Мач" потърси Димитър Димитров във връзка с неговото бъдеще. Херо отка­за да каже директно какво ще прави. Все пак от разгово­ра ни с него на 99% стана ясно, че той напуска Бургас през лятото.

„Имам морален ангажи­мент към Черномо­рец и ще го изпъл­ня. Продължавам да се боря с вятър­ни мелници. Даже и да се спасим от из­падане, бъдещето на клуба остава не­ясно. Скоро няма да има и какво да се продава и фи­нансирането ще стане по-трудно. Имах лични проб­леми в Бургас, кои­то също ме задър­жаха тук, но вече мисля да си ги ре­ша", каза Херо.

„Няма да кажа да­ли съм водил раз­говори с Георги Иванов, Станимир Стоилов или и с двамата. Аз лично за себе си до голя­ма степен съм взел решение какво ще правя следващия сезон, но вие ще разберете след края на първенството", заяви пред нас Ди­митър Димитров.

Труд: Левски взема португалец

Левски се договори с Карлос Фонсека от Чер­номорец. Португалецът може да пристигне при „сините" срещу нулева или минимална транс­ферна сума, защото има клауза в контракта да напусне при изпадане. Бур­гаският клуб е по-вероят­но да поеме към „Б" група.

Фонсека е на 26 годи­ни, силата му е по лявото крило, но умее да играе и като нападател. Все пак предстои окончателното решение в Левски за привличането на порту­галеца. „Сините" плани­рат да работят за следва­щия сезон в ръководно трио Георги Иванов - Ста­нимир Стоилов - Димитър Димитров. Гонзо, Мъри и Херо обаче в момента са треньори на други отбори и затова вземането на крайни решения на „Герена" се протака.

„Сините" имат интерес и към други играчи от Черноморец, като най-голямо е вниманието към Милчо Ангелов и Лъче­зар Балтанов.

Фенклубовете на Лев­ски из страната се уго­варят да поискат 30% от акциите на клуба. Делът означава, че трябва да се осигуряват към 2 млн. ле­ва на сезон за „Левски". А още не могат да се на­мерят от привърженици­те 50 000 евро за шоумача с Лацио на 23 май... Идеята на фенклубовете за акциите означава или пределна наивност, или че потаен едър капитал стои зад нея.
 
Тема спорт: Селекцията на Левски от свободни агенти

Лятната селекция на Левски ще бъде колкото ма­щабна, толкова и евтина. За момента клубът не планира да заделя сериозни средства за нови играчи, тъй като финансовата му ситуация не е розова. Заради това бъ­дещият спортен директор на сините Георги Иванов на първо време ще привлича само свободни агенти.

Гонзо вече е набелязал ед­на дузина играчи. И е започ­нал да води преговори с тях. Засега погледът му е насо­чен към вътрешния пазар. В списъка му попа­дат играчи от Локо Пд, Чер­но море, Черноморец, Бе­рое. Приоритет номер 1 пред Иванов ще е да изгради нова отбрана. В момента това е най-слабото звено на отбора. И след това Гонзо ще мисли как да стяга другите линии.

От сегашните за­щитници на сините със си­гурност остава единствено Аймен Белаид. Все още не е взето окончателно решение за Павел Чмовш. Същата е и ситуацията с Дъстли Мулдер. За да продължи да носи синята фланелка, холан­децът ще трябва да намали заплатата си. В момента тя е около 12 хиляди евро. Вече се водят разговори за прекратяването на конт­ракта на левия бек Рикардо Нунеш.

На „Герена" се готвят за стягане на коланите от но­вия сезон - ще има рестрикция в бюджета, което означава и по-малки суми за ме­сечни възнаграждения на футболистите. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки