1. Novsport
  2. Тенис
  3. Изабелла Шиникова се класира за втория кръг във Вийсбаден

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг във Вийсбаден

Джулия Терзийска се отказа заради контузия

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг във Вийсбаден

Националката на България за "Фед Къп" Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на турнира по тенис на червени кортове в германския град Вийсбаден с награден фонд 25 хиляди долара. Квалификантката Шиникова победи на старта друга квалификантка Тереза Маликова (Чехия) с 6:2, 6:1.

22-годишната софиянка навакса ранен пасив от 0:2 със серия от седем поредни гейма. Тя затвори мача с нова поредица от пет последователни гейма във втората част. Така Шиникова заработи 5 точки за световната ранглиста и 392 долара, а за място на четвъртфиналите ще играе срещу победителката от срещата между номер 1 Юлия Глушко (Израел) и квалификантката Ивоне Нойвирт (Австрия).

Другата българка Джулия Терзийска, която се включи с "уайлд кард", отпадна в първия кръг. Тя се отказа заради контузия в мача срещу квалификантката Екатерина Александрова (Русия) при 6:4, 3:6, 0:3, след като загуби пет поредни гейма.

В състезанието на двойки Шиникова и Данила Якупович (Словения) ще играят в първия кръг срещу участващите с "уайлд кард" представителки на домакините Тереза Пионтек и Лаура Шедер.