1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Лудогорец докосва третата си титла след гол в предпоследната минута срещу ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец докосва третата си титла след гол в предпоследната минута срещу ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двата тима завършиха с по 10 души, “орлите” с една кошница пропуски през целия мач

Лудогорец докосва третата си титла след гол в предпоследната минута срещу ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец изстрада четвъртата си победата за този сезона над ЦСКА. “Орлите” се наложиха с 1:0 с гол в предпоследната минута на срещата, дело на Йерун Луму. Така тимът на Стойчо Стоев докосва третата си титла в А група - вече 7 точки пред “червените” и на 8 пред Литекс.

Апостол Попов бе в основната на поражението, защото бранителят не успя да покрие навреме на Луму и младият холандец с атрактивен плонж вкара решителното попадение. Малко след това той не сдържа нервите си и скочи грубо срещу Георги Терзиев, заради което получи директен червен картон. Малко по-рано Козимин Моци също бе изгонен, но “червените” така и не се възползваха от численото си предимство.

“Лудогорец Арена” бе пълен - капацитет от 6500 места бе почти зает.

Първото полувреме започна с натиск на Лудогорец, като “орлите” още с първия съдийски сигнал се впуснаха в атака. Гостите от София приеха действията да се развиват в тяхната половина на терена. Въпреки това момчетата на Стоев трудно стигаха до чисти положения заради добре подредената “червена” отбрана, която бързо се прегрупираше и затваряше фланговете. По десното крило Мисиджан действаше много активно и като цяло създаде немалко грижи на Апостол Попов.

Играчите на ЦСКА разчитаха предимно на контраатаки, като самотник в нападение стоеше Омар Косоко, до когото топката рядко стигаше. Към средата на частта той се пребори за една топка около средата на терена и напредна уверено, демонстрирайки добра класа. Нападателят напредна и навлезе в наказателното поле, но вместо да подаде, въпреки че имаше и така опция, той реши да стреля, но прати кълбото в тялото на бранител. Но това бе и най-запомящото се, което направи за първите 45 минути.

В 19-ата минута Тони Силва завърши бърза атака на своите с точен и опасен удар към Владо Стоянов, който обаче следеше ситуацията и изби. Това бе и най-сериозното положение пред неговата врата за първата част. Докато домакините на няколко пъти имаха много добри възможности да излязат напред в резултата. Мисиджан, Марселиньо и Минев направиха сериозни пропуски.

Като цяло прези тази част Лудогорец владееше повече топката, създаваше повечето положения. На моменти играта се накъсваше от големия брой нарушения най-вече извършвани от футболистите на софиянци. При тях като че ли липсваше агресия, докато “орлите” не бяха точни в завършващата фаза.

В края на полувремето емоциите взеха връх и Данчо Минев и Тони Силва се спречкаха край флагчето за корнер в половината на ЦСКА, като всичко завърши с жълти картони и за двамата.

През второто полувреме статуквото на терена не се промени. Лудогорец продължи да доминира да създава положение след положение. Докато “червените” се браниха и разчитаха на противникови грешки. Като цяло Владо Стоянов нямаше почти никакна работа.

Футболистите на тима от Разград през цялото второ полувреме играха пред вратата на ЦСКА, а в редиците на “червените” липсваха всякакви идеи. Напрежението на моменти дори ги принуди да направят детински грешки, от които обаче домакините не се възползваха.

В последните 10 минути инфарктните ситуации се редяха една след друга. Първо в 84-ата минута Жуниор Кишада не успя да преодолее Райс Мболи от упор, а това доведе до контраатака за ЦСКА. Неманя Милисавлевич успя да се измъкне от Козмин Моци при централната линия и се канеше да продължи с набега си, когато румънецът го посече брутално. Съдията Ивайло Стоянов не се подвоуми и вдигна директен червен картон на бранителя.

Само секунди по-късно друга резерва на „армейците“ - Иван Маркович открадна топката в половината на противника, напредна към вратата, но от 19 метра шутира безкрайно неточно.

Така се стигна до 89-ата минута, когато Кайсара за пореден път бе оставен да центрира отдясно. Апостол Попов закъсня фатално с покриването на Йерун Луму и младокът с атрактивен плонж прониза мрежата за 1:0.

 

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА ЖИВО: Черно море - ЦСКА (СЪСТАВИ)

Следете с Novsport.com

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев

Генчев спира войната с ЦСКА

Аз одобрявам постовете във фейсбук страницата ми

Хебър нападна елитен съдия, не искат да им свири повече мачове

Станимир Тренчев си навлече гнева на отбора от Пазарджик

Крумовград победи с 2:0 и наля още масло в огъня на Локо Пловдив (ВИДЕО)

"Смърфовете" записаха пети мач без победа

РАЗКРИТИЕ: ЦСКА приема Септември София на "Васил Левски"?

Има голяма вероятност Националния стадион да е готов за игра за 5-ти октомври