Изграждат многофункционална спортна площадка в Айтос

Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева се срещна кмета нa гр. Айтос г-н Едрев във връзка с реновиране спортната инфраструктура в общината.

Изграждат многофункционална спортна площадка в Айтос

Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева се срещна кмета нa гр. Айтос г-н Едрев във връзка с реновиране спортната инфраструктура в общината. На срещата градоначалникът на Айтос запозна спортния министър с реалното състояние на базата за отделните видове спорт и представи проект за изграждане на многофункционална спортна площадка в града. В общината са регистрирани и функционират активно 13 спортни клуба по акробатика, борба, волейбол, мотоциклетизъм и др.

 

"Приятно ми е да разбера от г-н кмета, че спортните формирования в града са активни и имат реален спортен календар - заяви министър Георгиева - в град като Айтос спортът е една от формите на активен обществен живот, а когато той има и масова основа нещата се развиват по естествен начин. Проектът, който ми беше представен, ще се реализира с активната подкрепа и съдействие на спортното министерство. Така клубовете, които имат проблеми с наличната база, ще могат да провеждат своя календар според работния график.

 

След срещата с градоначалника на Айтос, министър Георгиева проведе среща и с шефовете на спортните клубове в града. По време на дебата за финансирането на клубовете, състоянието на тяхната база и възможностите за получаване на средства по европейските програми стана ясно, че председателите на местните клубове изцяло подкрепят новата политика на финансиране от страна на министерството.

 

"За нас е по-удобно тази система на финансиране, сподели шефът на клуба по борба. Така сме наясно на какво можем да разчитаме във всеки момент, и което е по-важно - договорите се сключиха до края на първото тримесечие на тази година. Така сме по-спокойни за провеждането на нашия календар и ще можем по-точно да управляваме спортно-техническата форма на състезателите."

 

На срещата представителите на местната спортна общественост подкрепиха политиката на Министерството на младежта и спорта за изготвяне на програма за обучение и провеждане на часовете по физическо възпитание в училищата.

 

България получава още една квота в класическата борба за олимпийските игри в Париж 2024

Това стана възможно след преразпределение на 16-е вакантни места

Министър Глушков награди Любомир Епитропов

Българският плувец стана европейски шампион на 200 м бруст

Станимира Петрова и Петър Мицин знаменосци на България в Париж

Общо 45 спортисти представляват страната ни

България задава стандартите на Европейския плажен хандбал

Изграждат комплекса за първенствата във Варна с техника и оборудване от 24 тира

Първите вече се регистрираха за плувния маратон Галата-Варна

Още в първите дни се регистрираха онлайн 20 плувци, съобщават организаторите.

Нов скандал в шаха! Спират наш талант от международни изяви

Контролираната от Градев федерация задава странни критерии и дискриминира юноши и девойки

Истината за хаоса в българския шахмат според лицензираната федерация

Вижте какво написаха от Българска федерация по шахмат 2022

Тихомир Иванов спечели състезание на скок височина в Германия

Мартин Балабанов с личен рекорд на 800 метра във Виена

Европейските шампионати по плажен хандбал във Варна имат свой химн

Представят песента „По-добре късно, отколкото никога“ в сряда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки