1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Левски изстрада победата си над Локо (Пд) на почти празния “Георги Аспарухов” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски изстрада победата си над Локо (Пд) на почти празния “Георги Аспарухов” (ВИДЕО+СНИМКИ)

“Сините” вкараха два бързи гола, Камбуров пропусна да донесе точката за пловдивчани

Левски изстрада победата си над Локо (Пд) на почти празния “Георги Аспарухов” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски закри 36-ия кръг на А група с победа над Локомотив (Пловдив). “Сините” се наложиха с 2:1 на почти празния стадион “Георги Аспарухов”, като успехът не дойде никак лесно, въпреки че домакините вкараха два бързи гола през първото полувреме.


Цветан Генков и Валери Божинов бяха точни за столичани, а Мартин Камбуров вкара почетното попадение за “смърфовете”. В края на двубоя той направи сериозен пропуск с глава и пропусна да донесе точката за  своите.


С този успех Левски остава на петото място с 56 точки, а пловдивчани са на последното седмо място с 49.




“Сините” започнаха първото полувреме много енергично. Възпитаниците на Елин Топузаков играха атакуващо и връзката между халфовете и нападателите се осъществяваше без проблеми. Наставникът на Левски бе заложил на Цветан Генков и Валери Божинов, които си партнираха на върха на нападението. Именно двамата бяха в основата на първото по-опасно положение пред вратата на Кирил Акалски. Генков намери с остър пас Божинов в наказателното поле, но последният би право в тялото на вратаря от много близко разстояние.


Най-опасното положение за гостите от Локомотив за първото полувреме се случи в 9-ата минута, когато Мартин Камбуров напредна много уверено и намери Спас Делев. Той се освободи добре и излезе сам срещу Блажевич. Опита се да прокара кълбото между краката, но хърватинът не позволи това да се случи.

Това беше единственото положение, с което гостите затрудниха “сините”. Като цяло агресивността и остротата в техните действия липсваха, което позволи на футболистите на Левски да разиграват спокойно и лесно да организират атаките си.







Така се стигна и до откриването на резултата. Владимир Гаджев изведе майсторски Генков, който беше на ръба на засада, напредна бързо, надбягвайки всички бранители и сам срещу Акалски не сбърка. Само 120 секунди след това се стигна до идентична атака на домакините, но този път Гаджев изведе Божинов, който покачи на 2:0 отново сам срещу вратаря.






След бързите два гола Левски видимо намали темпото, но това не се отрази по никакъв начин на статуквото на терена. Домакините контролираха изцяло положението и дори пропуснаха да направят преднината си още по-убедителна. Божинов направи доста сериозен пропуск като от около 2 метра не намери очертанията на вратата. До края на частта, “смърфовете” отправиха няколко удара към Блажевич, но те бяха далеч от неговата врата.








Футболистите на Локомотив (Пловдив) започнаха втората част на двубоя преобразени. “Черно-белите” показаха зъби и играха равностойно на съперника си. Ударите към Блажевич зачестиха и бранителите в синьо имаха доста работа.


В 59-ата минута се откри нова златна възможност за Левски да вкара нов гол. Божинов изведе елегантно Генков, който предоля с лекота Акалски, но направи невъзможното и пред празната врата се препъна и не успя да ритне кълбото в мрежата. Феновете в Сектор Б започнаха да му се подиграват. Божинов дойде до него да го окуражи и иронично изръкопляска по адрес на запалянковците. При смяната си малко след това, той бе изпратен с освирквания.






В ответната атака гостите от Пловдив стигаха до гол. Голмайсторът на А група Мартин Камбуров преодоля Горан Блажевич и със самочувствие намали изоставането. Веднага след това се стигна до нова опасност, но за късмет на домакините кълбото не влезе в тяхната врата.



 

До края на срещата двата отбора продължиха да тръсят гола и създадоха няколко опасни положения, но резултатът се запази. Камбуров засече с глава центриране на Спас Делев, но топката премина на сантиметри от дясната греда на Блажевич. 

КЛАСИРАНЕ:
 

Шампионски Кръг

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 34 22 8 4 50 74
2 ЦСКА 35 20 7 8 34 67
3 Литекс 34 19 9 6 32 66
4 Ботев Пд 35 18 9 8 28 63
5 Левски 35 17 5 13 19 56
6 Черно Море 35 13 12 10 8 51
7 Локо Пд 34 15 4 15 2 49


 

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев