Рутинен успех за старшата възраст на Черно море

„Моряците”, родени през 1998 година, отстъпиха с 0:3 пред Манчестър Сити

Рутинен успех за старшата възраст на Черно море

В последен мач от 27-ия кръг на Елитната ни футболна група до 19 г юношите старша възраст на Черно море очаквано надиграха като гост тима на Оскар Елин Пелин, съобщава официалният сайт на варненци.

Двубоят се игра на изкуствения терен в столичния спортен комплекс Царско село, но това не попречи на моряците да доминират напълно. След като пропуснаха една дузина голови положения, логиката макар и  малко преди края все пак възтържествува. В 80-ата мин Петко Цанков най-после материализира усилията на своите съотборници, а в 87-ата резервата Велизар Обрешков оформи крайният резултат. В събота от 16 ч варненци приемат състава на Любимец без 3-ата си национали в тази възраст.

Черно море 19:Християн Христов, Петко Цанков,Сами Миланов, Преслав Дошков,Симеон Неделчев,Васил Иванов, Николай Иванов/80-Велизар Обрешков/,Александър Йовчев,Карен Мадоян/70-Мерджан Мустафов/,Мартин Костадинов, Кристиян Пешков/87-Александър Александров/.

Междувременно, в мача на откриването на 2-ото издание на силния международен турнир по футбол за деца родени през 1998 г „Бултекс къп“, Черно море отстъпи на шампиона на Англия Манчестър С с 0:3. Другите 2 отбора в тази група са ПАОК /Солун/ и норвежкия Стабек. Останалите 4 участника са Академията на румънската футболна легенда Георги Хаджи , сръбския Цървена звезда, турския Бешикташ и миналогодишния победител ЦСКА. Финалите на турнира и награждаването на призьорите е на 5 май.

Родените през 2001 г. млади таланти на Черно море, с треньори Мартин Христов и Страхил Байчев, пък завършиха на 3-о място на турнира в Сопот. В малкия финал малките моряци победиха връстниците си от Берое с 4:2 след хеттрик на Мартин Минчев , който стана и голмайстор на турнира с 6 попадения.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки