1. Novsport
  2. Световен футбол
  3. Бразилските власти няма да толерират агресивни протести

Бразилските власти няма да толерират агресивни протести

Бразилското общество се интересува силно от световните финали и аз се надявам това да не създаде напрежение, каза Хосе Мария Марин

Бразилските власти няма да толерират агресивни протести

Бразилските власти няма да толерират агресивни протести по време на световното първенство, което започва през месец юни в страната, обяви президентът на Бразилската футболна конфедерация (БФК) Хосе Мария Марин. Той добави, че макар и протестите да представляват част от публичния живот в демократичните държави, то насилието и агресията трябва да бъдат спирани.

 

"Протестите са нормални за всяка демократична страна, но само когато те спазват законите. Бразилското общество се интересува силно от световните финали и аз се надявам това да не създаде напрежение. Към настоящия момент всичко е нормално", добави той.

 

В края на миналия месец Рио де Жанейро бе обхванат от вълнения и пламъци, довели до трупове. Причина за протестите в един от бедните квартали на града стана смъртта на 25-годишен танцьор, за когото се смяташе, че е бил пребит от полицаи, объркали го с наркопласьор. В местните медии се появиха информации и за още две жертви - 30-годишен мъж и 12-годишно момче.