18-годишен талант донесе победата на Манчестър Юнайтед над Хъл (ВИДЕО+СНИМКИ)

Неманя Видич изигра последния си мач на „Олд Трафорд”, Райън Гигс също записа минути

18-годишен талант донесе победата на Манчестър Юнайтед над Хъл (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед постигна много важна победа в отложена среща от 34-ия кръг на Висшата лига срещу Хъл Сити. „Червените дяволи” се наложиха с 3:1, като два от  головете за домакините бяха дело на 18-годишния нападател Джеймс Уилсън, който направи знаменателен дебют.

 

Третото попадение вкара Робин ван Перси, което беше първо за него от февруари. Уилсън пък стана най-младият футболист на Юнайтед, който дебютира в първенството с 2 гола. Преди 13 години това направи Рууд ван Нилстелрой при успеха над Фулъм. Голът за Хъл вкара Мат Файат. 

 

„Червените дяволи” вече са само на 3 точки от зоната в класирането, даваща възможност за участие в Лига Европа. Тимът има 63 точки и е седми зад шестия Тотнъм, който е с 66.

 

Това беше и последният двубой за защитника Неманя Видич на стадион „Олд Трафорд”. През лятото сърбинът ще облече екипа на Интер. Временният мениджър на отбора Райън Гигс също записа минути в двубоя срещу „тигрите” и дори асистира на Ван Перси за третия гол. В края на срещата той изпълни майсторски пряк свободен удар, но стражът на гостите скочи ловко и изби.

 

След края на срещата Гигс изнесе кратка реч, в която благодари на Видич, като му пожела много успехи за въ бъдеще на новото място. Освен това, той се обърна и към феновете, като отбеляза трудния сезон за "червените дяволи" , призова да не спират да изразяват подкрепата си и така успехите отново ще дойдат. Уелсецът обаче нищо не каза за своето бъдеще. 

 

Спорните положения в двубоя не липсваха. На три пати футболисти на Хъл играха с ръка в наказателното си поле, но главният съдия Крейг Поусен не посочи точката за дузпа в нито един път от случаите. 

 

Като цяло през целия мач Хъл заложи на защитнината тактика и на бързите контраатаки, като по всяка вероятност същият ще бъде стилът на "тигрите" и срещу Арсенал на финала за ФА къп. Първият гол падна в 31-ата минута. Фейлани свали много добре топката с глава в наказателното поле за Уилсън, който с плътен шут разстреля вратаря. 

 

След почивката и Стивън Куин игра с ръка в наказателното, но и в този случай младият рефер Поулсън не посочи бялата точка. Манчестър Юнайтед обаче не се нуждаеше от дузпа, за да поведе с 2:0. След час игра бърза атака на "червените дяволи", минала през Януазай по дясното крило, завърши с удар от 15-ина метра на връхлитащия Фелайни. Вратарят Якупович първоначално спаси, но добавката на Джейм Уилсън завърши в мрежата.

 

Малко след втория гол Фрайат отправи истинска бомба, която се оказа неспасяема за Де Хея. Това обаче не промени особено статуквото на терена. Юнайтед продължи да доминира, въпреки моментните грешки в отбрана. 

 

Робин ван Перси също стана от пейката малко преди уелсеца, за да замени другия дебютант - автора на два от головете Джеймс Уилсън. Именно холандецът вкара в 86-ата минута третия гол за своя тим.

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

Ще свърши ли приказката за Грузия на осминафинала с Испания

Феновете в Тбилиси вече мечтаят за нови чудеса

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки