1. Novsport
  2. Други спортове
  3. Далавери с билети във федерацията по щанги

Далавери с билети във федерацията по щанги

Федерацията натоварена със скъпи самолетни билети за европейското в Полша

Далавери с билети във федерацията по щанги
Финансови нарушения лъснаха във федерацията по вдигане на тежести. Умишлено или не, централата е била натоварена със скъпи самолетни билети за европейското първенство за кадети в Чеханов, Полша, което се проведе миналата седмица. Шефовете на федерацията похарчили 19 967 лв. за общо 19 души, 15 от които състезатели.

Средно за един билет са платени 1051 лв. държавни пари. Имало обаче пътници, летяли в двете посоки за 1507 лв. Справка в първата фирма за билети показва, че единичният билет е 832 лв. Така само за едно състезание федерацията е била ощетена с около 4100 лв. само от повишени разходи за билети, пише в. "Дума".

За цялата подготовка на кадетите са похарчени 26 400 лв. за 22-ма щангисти. Отделени са още 1500 лв. за анцузи и 450 лв. за състезателни трика и 1000 лв. за витамини.

В Чеханов България извоюва по 1 женска и 1 мъжка квота за ІІ младежка олимпиада в Нандзин, Китай, през август. От борещите се за визи отбори нашите щангисти заеха първо място. Шампион стана Божидар Андреев (77 кг). Щангистът от Сливен събра двубой от 309 кг (138 кг в изхвърлянето и 171 кг в изтласкването). В кат. до 50 кг Диан Пампорджиев заслужи сребро със 186 кг (83+103), а Йордан Атанасов остана с бронз също със 186 (85+101), заради 270 грама повече лично тегло. В отборното класиране кадетите са 3-ти с 534 т., а кадетките - 6-и с 400 т.

Постижението им обаче въобще не беше отчетено от федерацията, защото никой от официалните лица не ги посрещна на аерогарата.
В средите на тежкоатлетите съжаляват за пренебрежителното отношение към подрастващите, защото при по-добра подготовка квотите за Нандзин щяха да са повече. Миналата година от федерацията не пожелали да пратят пълни отбори на Световното в Узбекистан с оправданието, че билетите са много скъпи. Тази пролет кадетите пък са били на подготовка само 30 дни в “Дианабад”. “Вероятно защото билетите и за Полша са много скъпи”, коментират с усмивка запознати.
 

В петък предстои общо събрание на федерацията, която вече отново взе името по вдигане на тежести. Очаква се на сбирката в “Дианабад” президентът Неделчо Колев и секретарят Борислав Гидиков да отговарят на доста неудобни въпроси. Както е известно, в щангите недоволстват от управлението им и се задава извънредно общо събрание.

Вероятно заради това само тази година са изникнали няколко клубове–фантоми. Те са Ахил, Перник (с председател Йото Йотов), Симинвест 66, Перник (Симчо Захаринов), Херкулес, Брезник (Ивайло Малинов), Волов, Шумен (Иван Иванов, треньор на националния отбор), Искър, София (Десислав Такев) и Атлетик 83, Стара Загора (Сидер Димитров). Иванов е председател и на клуб Шумен, а Йотов е шеф и на клуб Атлетик, с. Ярджиловци. Също така има още 8-10 клуба, които въобще не развиват дейност, но подкрепят дейността на федерацията. Всичките са нелегитимни, защото нямат никаква спортна дейност, не се стараят да я развиват, но на общо събрание имат равни права с останалите клубове.

Кошмар на Световното по колоездене в Цюрих

Швейцарска колоездачка загина след падане на старта

ММС ще подсигури подготовката и участието на щангистите на Световното

Вижте подробности

Нови скандални разкрития за Българска спортна федерация по шахмат

Вижте какво разказа разжалваният член на УС Георги Чернев

Стефани Стоева и още двама българи преодоляха квалификациите в Хърватия

Вижте подробности

Николас ван дер Мерве зае 81-во място в общия старт на Световното първенство

Вижте подробности

Преоткрийте София и Пловдив с Fibank и Share A Scoot

Клиентите на Fibank вече могат да използват услугата Share A Scoot с 50% отстъпка

Кандидат за шеф на МОК с революционна идея

Вижте какво предлага Хуан Антонио Самаранч Джуниър

Испанец е световен шампион в бягането по часовник при мъжете до 23 години

Йордан Петров с 57-мо място

Бургас приема Европейски фестивал по гимнастика "Golden Age Gym Festival 2024"

Вижте подробности