1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Байтън и Ипсуич в спор за Стойчо Стоев

Сензациите в пресата: Байтън и Ипсуич в спор за Стойчо Стоев

"Батков се опитва да спре Херо за Ботев", "Георги Иванов уреди Симеон Райков" и още...

Сензациите в пресата: Байтън и Ипсуич в спор за Стойчо Стоев

Сензациите в българските спортни издания от днес, 9 май 2014 година: 

 

"Меридиан мач": Байтън и Ипсуич в спор за Стойчо Стоев

 

Клубовете от Чемпиъншип Брайтън и Ипсуич са на път да изпреварят Лудогорец за подписа на треньора Стойчо Стоев. Докато Кирил Домусчиев все още се чуди дали да предложи нов контракт на специалиста, той вече е парафирал предварително споразумение с елитната мениджърска агенция от Англия New Era Global Management, която усилено го промотира на Острова. Агентите, чийто най-известен клиент е Рио Фърдинанд, вече са водили конкретни разговори с представители на двата клуба.

 

"Меридиан мач": Пелето май приключи с футбола

 

Станислав Ангелов изигра доста слаб мач при гостуването на Черно море и почти сигурно ще седне на пейката в предстоящите двубои с Лудогорец и Литекс, съобщава „Меридиан мач“. В тях Елин Топузаков смята да заложи сериозно на младите момчета от школата на клуба и за Ангелов може да няма място дори като резерва.

 Ситуацията е още по-комплицирана и от факта, че договорът на Ангелов изтича през лятото. На този етап преговори не са водени и далеч не е сигурно, че ветеранът ще остане при бъдещия директор Георги Иванов. Възможно е все пак Ангелов да влезе в игра за малко в последните два двубоя, както и в демонстративния мач с Лацио на 23 май. Шансът обаче да продължи да носи синия екип и от новия сезон е минимален.

 

 "Меридиан мач": Спрягат нападател на Берое за „Герена"

 

Новата звезда на Берое Жуниор Мапуку попада в трансферните планове на Левски. Това твърди френският сайт footafrica365, цитиран от "Меридиан мач". Нападателят има вкарани 6 гола в 10 мача за „зелените" от Стара Загора и с това постижение е хванал окото на бъдещия спортен директор Георги Иванов.

Колегите обаче са допуснали сериозна грешка, твърдейки, че договорът на футболиста е до лятото. Контрактът му всъщност е за 2,5 години, а клубът има едностранно право да го освободи след края на сезона, ако не е доволен. Това обаче е малко вероятно и ако Левски наистина иска тарана ще трябва да плати трансферна сума.

 

"Тема спорт": Черно море покани Илиан Илиев за треньор


 Илиан Илиев е с най-големи шансове да поеме Черно море, научи "Тема Спорт". Както е известно, треньорският пост във варненският клуб ще бъде овакантен след последната среща от сезона, тъй като Георги Иванов се завръща в Левски. От ръководството на клуба от Варна вече са отправили предложение на Илиев и очакват отговора му. Той трябва да обяви решението си до към 20 май. Според запознати пред Илиев има възможност да поеме и клуб от чужбина, като именно затова до този момент не е ясно дали ще отговори положително на офертата.

45-годишният треньор е без работа от година, като за последно води столичния Левски. Иначе треньорската му кариера започна именно в родния Черно море, където изкара две години, преди да поеме Берое. Илиев е любимец и фаворит на феновете на варненци, които се обявиха за него още в момента, в който стана ясно, че Георги Иванов си тръгва. На "Тича" имаха желание да поканят за наставник и Димитър Димитров, но към този момент почти няма шансове Димитров да започне работа във Варна. Ако нещата с Илиан Илиев не се получат, другият основен кандидат за поста е Никола Спасов.

 

"Тема спорт": Георги Иванов уреди Симеон Райков

 

Бъдещият спортен директор на Левски Георги Иванов вече осигури първото попълнение. Гонзо си е стиснал ръката със Симеон Райков, твърди "Тема Спорт". Така крилото за втори път ще облече синята фланелка. Той бе привлечен при столичани преди началото на сезон 2011/2012 именно от Иванов. До зимната пауза на сезон 2012/2013 Райков изигра 35 мача във всички турнири. В тях отбеляза 8 попадения. Крилото обаче си тръгна след неразбирателство с треньора Илиан Илиев.

 

След това отново Гонзо подаде ръка на Райков и го взе при себе си в Черно море. Той остана на "Тича" до зимата, след което премина в Черноморец. От новия сезон обаче пак ще акостира на "Герена", при това като свободен агент. "Сините" възнамеряват да си върнат от Черноморец и халфа Лъчезар Балтанов.

 

"Тема спорт": Батков се опитва да спре Херо за Ботев

 

Станимир Стоилов отряза Левски и няма да води сините през новия сезон. Специалистът е уведомил за решението си Георги Иванов-Гонзо, който държеше двамата да работят заедно. От "Герена" веднага са задействали друг вариант. Собственикът на Левски Тодор Батков е предложил треньорския пост на Димитър Димитров. Адвокатът пробва да измъкне специалиста под носа на Ботев. Канарчетата вече водиха преговори с Херо и му обещаха шефска длъжност и тандем със Стоилов.


Димитров, който вече обяви, че е пред напускане на Черноморец, се колебае между офертите на БотеВ и Левски и още не е дал окончателен отговор на нито една от двете страни. Офертата на Ботев е по-добра, но, от друга страна, той вече е работил в градския съперник Локомотив. Херо ще обяви решението си на 15 май.

 

"7 дни спорт": Емил Велев вече прави селекция на Локомотив (Пд)

 

Емил Велев очевидно ще е новият старши треньор на Локомотив (Пловдив), съобщава „7 дни спорт“. Като такъв все още работи Александър Станков, но явно юношата на ЦСКА вече е решил да се махне от „Лаута“. Велев на няколко пъти е бил забелязван в София в компанията на собственика на „черно-белите“ Константин Динев. Това също е знак, че легендата на Левски е все по-близо до завръщане в Пловдив.

Другият белег за подобен развой на нещата е фактът, че Велев вече бистри лятната селекция на Локомотив. Близки на халфа на Локомотив (Сф) Даниел Гаджев разкриха, че резервата на „червено-черните“ е получил предложение през юни да премине на „Лаута“. Гаджев, който преди два сезона стана Грубиян №1 на "А" група с 6 червени картона и 12 жълти, обаче искал да изчака как ще се развият нещата в Локомотив (Сф), преди да смени коловозите.Емил Велев вече работи веднъж на „Лаута“. Той изведе „черно-белите“ до финал за Купата на България и участие в евротурнирите. След като Константин Динев даде клуба на Веселин Марешки, варненският бизнесмен доста бързо отстрани Велев от поста.
 

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА ЖИВО: Черно море - ЦСКА 0:0

Следете с Novsport.com

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев

Генчев спира войната с ЦСКА

Аз одобрявам постовете във фейсбук страницата ми

Хебър нападна елитен съдия, не искат да им свири повече мачове

Станимир Тренчев си навлече гнева на отбора от Пазарджик

Крумовград победи с 2:0 и наля още масло в огъня на Локо Пловдив (ВИДЕО)

"Смърфовете" записаха пети мач без победа