Шедьовър в 96-ата минута почти разби мечтите на Милан за Европа (ВИДЕО)

С мач по-малко Парма и Торино останаха пред „росонерите” на опашката за Лига Европа

Шедьовър в 96-ата минута почти разби мечтите на Милан за Европа (ВИДЕО)

Аталанта победи драматично Милан с 2:1 с изключително красив гол в шестата минута от добавеното време на мача от предпоследния XXXVII кръг на Серия „А”.

Така гостите продължиха да разочароват феновете си и останаха без победа в шести пореден двубой, с което сведоха до минимум шансовете си да заемат шестото място в крайното класиране и така да си осигурят участие в Лига Европа догодина.

Кръг преди края на Калчото съставите на Парма и Торино са пред „росонерите” в таблицата с класирането, а имат и с по мач по-малко, защото все още не са изиграли срещите си от кръга.

Днес и късметът не бе на тяхна страна, защото на два пъти удари на Марио Балотели срещаха гредите, а победното попадение на домакините дойде само няколко секунди преди последния съдийски сигнал.

Иначе двата тима изиграха слабо първо полувреме, но след почивката в редиците на Милан се появи възстановеният от тежка травма Стефан Ел Шаарауи и оборотите се повишиха. В 52-ата минута Мунтари центрира към Балотели, а Белини вкара топката в собствената си врата и така даде аванс на гостите.

Впоследствие обаче Аталанта стигна до пълен обрат, началото на който бе дадено от точно изпълнена дузпа. Густаво Денис бе точен от бялата точка в 68-ата минута, но в герой на деня се превърна 34-годишният ветеран Франко Бриенца. Нападателят се появи на терена в 87-ата минута и в 96-ата вкара дебютния си гол за домакините със страхотен удар от движение.

След като топката влезе точно в горния ъгъл на вратата, треньорското ръководство и цялата резервна скамейка на Аталанта навлезе на терена, за да отпразнува победата. Благодарение на успеха тимът събра 53 точки и вече е само на една от Милан, Верона и Парма.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки