Сензациите в пресата: Акционери спасяват ЦСКА за Европа

И още: "Уест Бромич и Карлсруе - варианти пред Гаджев", "Берое взима нов вратар"

Сензациите в пресата: Акционери спасяват ЦСКА за Европа

Сензациите в българските спортни издания от днес, 15 май 2014 година: 

 

"Стандарт": Акционери спасяват ЦСКА за Европа 

 

ЦСКА предпочете да спаси лиценза за Европа пред кампанията с акциите. За това свидетелстват последните ходове на ръководството. И 4-те големи сделки през тази година отиват директно за плащания на настоящи и бивши футболисти или служители. Става въпрос за финансовите инжекции на бизнесмените Иво Манджуков и Галин Михайлов за 1,2 милиона лева. Сделките бяха директно с "Лира Инвестмънтс", тъй като ЦСКА няма право да пипа парите от борсата до успешно приключване на емисията. Със солидни суми директно от "Лира Инвестмънтс" са напазарували още две сериозни строителни фирми. Става въпрос за ИСА 2000 и "Калистратов Груп ООД". Двете компании се радват на добро име в строителния бизнес. Парите ще отидат за изчистване на задълженията до юни, когато идва инспекция на УЕФА. В същото време стана ясно, че ЦСКА води преговори с изненадващ спонсор. Става въпрос за един от големитеблагодетели на спорта у нас.

 

"Меридиан мач": Уест Бромич и Карлсруе - варианти пред Гаджев

 

Мениджър ската агенция New Era Globul Managment, която има договор със Стойчо Стоев, се заинтересувала от ситуацията около Владимир Гаджев и опитва да му помогне за трансфер в Уест Бромич. Вариант пред национала е и немският втородивизионен Карлсруе. Клубът е проявил сериозен интерес към халфа и скоро може да се стигне до оферта към него. Немците са наблюдавали изявите му на живо при загубата с 0:2 от Лудогорец в Разград. Както е известно, договорът на Гаджев изтича и от Левски нямат намерение да го подновяват. Националът със сигурност няма да играе повече за „сините". Той ще си тръгне като свободен агент, въпреки че през зимата бе готов на компромис и да подпише фиктивен контракт, който да осигури поне минимален приход на родния му клуб.

 

"Тема спорт": Берое взима нов вратар

 

Берое ще привлече ноВ вратар за предстоящия сезон, разбра "Тема Спорт". Става въпрос за страж, който да е титуляр при заралии. От спортно-техническия щаб на зелено^белите не са доволни от формата и изявите на Иван Караджов под рамката през пролетния полусезон. Юношата на ЦСКА допусна някои сериозни неточности в изявите си, които са накарали треньорите да мислят за друг вариант за новия сезон. Отделно Караджов има проблеми с дисциплината и режима. Всичко това почти сигурно ще му коства титулярното място.

 

Спортно-техническият щаб на Берое вече е провел разговор с вратари от България, но засега удря на камък. Затова най-вероятно заралии ще търсят чужденец за под рамката. Последният ино-странец, пазил за зелено-бели-те, бе Даниел Беконо, който по-късно премина в ЦСКА.



 

"Тема спорт": Ботев преговаря със словенски национал

 

Ботев прави всичко възможно, за да привлече словенския национал Нейч Печник, разбра "Тема Спорт". В момента офанзивният халф е собственост на Цървена звезда. Вече ви информирахме, че Станимир Стоилов следи играчи на сръбския гранд. И един от тези, който му е хванал окото, е именно Печник. Канарчетата вече са установили контакт със звезда-шите. Причината е, че 27-годишният полузащитник има договор с тях и за следващия сезон. И ще се наложи Ботев да плати трансферна сума за него, за да го ма в състава си.


Нейч Печник започва кариерата си в Целие, където остава до 2009 година. След това преминава за един сезон в Спарта Прага, но в чешкия тим не успява да се утвърди в титулярния състав. След това правата му са придобити от Насионал Мадейра. За този тим изиграва 37 мача в първенството, разписва се два пъти. През 2011-а играе под наем в руския Криля Со-ветов. През лятото на 2012-а Печник облича фланелката на английския Ше-филд Уензди. Още в първия си двубой обаче изпуска дузпа срещу Олдъм. След края на първенството е освободен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки