„Червеният” шеф: Едва 4500-5000 човека ли е истинската маса от фенове на ЦСКА

„Мъчно ми е, че футболисти, тръгнали от ЦСКА, не се интересуват от клуба”, каза Тодоров

„Червеният” шеф: Едва 4500-5000 човека ли е истинската маса от фенове на ЦСКА

„Едва 4500-5000 човека ли е истинската маса от фенове на ЦСКА?”. Този въпрос, а и още много други зададе изпълнителният директор на „червените” Александър Тодоров. Освен това той изрази и другото си голяма разочарование в процеса на публичното предлагане на акции на клуба – това, че бивши футболисти, „които дължат живота си и кариерата си на ЦСКА” до този момент не са закупили ценни книжа.

 

Тодоров се обърна към „червената” общественост с апел привържениците да се активизират. Той смята, че ако е имало 20 или 25 000 акционера, постигането на целите щеше да е много по-лесно и всеки да се съобразява с клуба – министерства, футболен съюз и други институции.

 

Шефът на „армейците”, че реализирането на План Б (идването на крупните акционери) не е никакво решение на въпроса. Той подчерта, че стратегическият  план е бил да има много акционери. Сега, Тодоров, отсече, че феновете нямат право да държат сметка за това кой футболист или треньор идва или си отива от клуба.

 

Няма да крия, че има леко огорчение в мен. Едва 4500-5000 човека ли е истинската маса червени фенове? В такъв момент, в който ние като ръководство поехме курса на отваряне на отбора, и към процеса на акционерство, което е бъдещето на всички отбори от по-висок ранг. Този процес е много труден, наясно сме, че като пионери няма да ни е лесно. Убеждаването на хората да се включат също няма да е леко. След година, 2-3 ако се направи втора емисия, тя ще бъде значително по-успешна. Дано тук в оставащите 1-2 дни наистина феновете да се активизират и акциите, които са изкупени да набъбнат и да имат друго измерение”, каза той. 

 

За най-голямо съжаление, мое, въпреки разговори с бивши футболисти, които си дължат живота и кариерата на ЦСКА,  до този момент не закупиха акции.  Не знам защо, те трябва да отговорят.Най-вече съм разочарован от бивши състезатели, които играят в чужбина. Тези които са тук, дадоха себе си, една част купиха и акции. Говоря за хора, които са в чужбина. Дори хора, на които скоро им платихме немалки суми. Лично съм огорчен от това момче", коментира той многозначително. 

 

"Има немалко примери по света на футболисти подпомогнали отборите, от които са тръгнали. Ако може да се получи една активизация. Има варианти върху които работим. Но не това е целта на занятието. Защото бъдещето и стратегията на този клуб е този клуб да има една много здрава основа. Защото ако имаше 20-25 000 акционера, постигането на целите щеше да е много по-лесно. Всеки щеше да се съобразява с този клуб – институции, министерства, съюзи футболни и така нататък. Въпреки че си говорим че има милиони фенове, когато това трябваше да се прояви, не е стана. Може да търсим причини във всичко – в системата на посредниците, банките и така нататък. Защото има такива сигнали по страната. Но това за мен не  е оправдание. Ако имаше желание и бяха мотивирани хората, нещата щяха да се получат”.

 

План Б съществува, но той не е решението на въпроса. Ще го извършим, но не е решението. Ще позволи на кампанията да е успешна. Но не е решението. Стратегическият план беше да има много акционери. Днес се събират основните акционери и най-вероятно ще има някакво решение. Но аз исках феновете да се включат, на едно общо събрание да се решават въпроси. С какво право вече ще ми идват и да казват защо тоя е назначен, или изгонен. Ще седи, ще се радва и толкоз. Най-малкото тези момчета (футболистите), шапка им свалям, всеки даде на 100% от тях. ЦСКА не влезе в нито един уговорен мач. Срещу нас играха на 110 процента даже. Да не казвам за един отбор дето само не счупиха краката на нашите играчи, а после паднаха с 0:5”, продължи Тодоров.  

 

„Нещата се случват, тази сутрин обсъждахме дали си заслужава всичко това, мисията да е успешна. Защото този отбор няма да си го закарам вкъщи, а всичко е, за да я има емоцията ЦСКА. Да могат да дойдат на стадиона да викнат,  да се зарадват, или да се разплачат, ако загубим. Даваме емоции на феновете – дали ще даде 50 лв. за концерт, или 30 за акции, това са емоции. Бил фен – много хубаво. Има го ресурса, но дали да го направим, смятам че до последно ще изчакаме.  Когато едно дружество стане публично, управлението е много трудно. Защото комуникацията влиза в различни регулации, правят се отчети на всеки 3 месеца… Може би най-вероятно ще направим тази операция, но искам наистина феновете да се активизират, за да покажат че наистина си заслужава да се направи тази операция. Ако се събере 2-3 млн. това означава стабилитет на отбора. Средствата можеха да се дават за качествени футболисти, а не за погасяване на дългове. Ще предпочета да платя на тези „ветерани”, дето са се наредили на опашка тука, естествено. Ако се бяха събрали 2-3 или 5 млн.. ЦСКА отиваше в друга орбита – хем стабилност, хем успешна селекция”, каза още той.

 

 

„При нас ако няма прозрачност,  не знам къде има. Когато завърши всичко,  всичко ще кажа. Нормално е, всички знаем отбора в какво състояние беше. Минаването в ЦСКА е клеймо за цяло живот, и пътят е отворен към цяла Европа. Идват ми хора нагости от Франция  и казват, че само ЦСКА познават”.

 

„Да, донякъде явно съм подведен от социологическите проучвания. Те ми казаха 40 000. Мисията щеше да е изпълнена ако имахме 20 000. Това е реална база. Защо в момента имаме 4 пъти по-малко, трябва да се анализира-  дали, кой, защо, по какъв начин влияе. Червен пиар имаше, дезинформация на хората. Да, може да сме светците, други да видяхте? Сигурно и ние като хора (със Александър Томов) имаме свои грешки. Но ако трябва ще чакаме някой светец, червената шапчица или който и да е дай дойде. Ако не бяхме ние, нищо нямаше да има сега”, добави разпалено Тодоров.

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки