Грозни сцени със „сини” фенове в Ловеч

Агитката на Левски първо се сдърпа с полицията, после помежду си, а на почивката замеряше деца с димки

Грозни сцени със „сини” фенове в Ловеч

Изключително неприятни сцени се разиграха в Ловеч.

Част от феновете на Левски, които пътуваха до Града на люляците, за да гледат на живо дербито с Литекс, влязоха в саморазправа с полицията. Привържениците на „сините” напуснаха сектора за гости, тъй като няколко запалянковци не бяха допуснати без билети на градския стадион.

Към служителите на реда полетя и бутилка от минерална вода, но до по-сериозни инциденти не се стигна и агитката на гостите в крайна сметка се прибра в сектора си. В началото на двубоя публиката за пореден пък изрази недоволството си от управлението на собственика на клуба Батков и издигна плакат "Стига мустаката демагогия. Тодоре, махайте се!".

Впоследствие пък се стигна до физическа саморазправа между двама от „сините” фенове. Те се сдърпаха и размениха по няколко удара, преди да бъдат спрени от други привърженици на столичани в сектора.

На полувремето пък се стигна до нови нелицеприятни сцени, защото децата от юношеската гарнитура на Литекс излязоха, за да покажат спечелената купа, а към тях полетяха димки и сигнални ракети. Впоследствие един от стюардите на гостуващите фенове слезе на терена и накара малчуганите, които отвърнаха на обстрела и започнаха да хвърлят димките обратно, да се отдалечат от сектора за гости.

После пред "сините" ултраси бе подреден плътен кордон от полицаи и така мачът бе подновен, макар че имаше съмнения и затова, заради изсипала се градушка над Ловеч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки