1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Любо Пенев търси новата деветка на България в контролата с Канада

Любо Пенев търси новата деветка на България в контролата с Канада

Засега Андрей Гълъбинов дава най-големи надежди, че може да води атаката в предстоящите евроквалификации

Любо Пенев търси новата деветка на България в контролата с Канада
Двубоят между България и Канада днес от 18:30 ще бъде първи във футболната история на двете държави. Досега трикольорите са се изправяли само срещу 4 страни от Северна и Централна Америка - Мексико, Гватемала, Куба и Ямайка.

За селекционера на на­ционалния отбор Любос­лав Пенев днешната контрола с "кленовите листа" може да е в края на сезона, но със сигурност е и начало на новото бъдеще за Бъл­гария - лицето, което „лъ­вовете” трябва да пока­жат за предстоящите евроквалификации. Нищо, че до старта им има още 3 месеца.

Любо вече се е впуснал в търсене на изгубеното време, което към днешна дата го е оставило без човек като него в нацио­налния. Това, което най-много липсва на тима, безспорно е типичният централен нападател. В отминалите световни квалификации то се усе­ти осезаемо, особено в решителните моменти. Искрица надежда се по­яви в последната провер­ка с Беларус. Централни­ят нападател на Авелино Андрей Гълъбинов показа, че има бъдеще при трикольорите и че може да носи тежкия номер 9 на гърба си.

Днес срещу Кана­да той със сигурност ще получи нов шанс от Любо и ако успее да затвърди добрите впечатления, този толкова важен въп­рос пред селекционе­ра може да намери своето решение.

Реално от Ел Голе­адор насам България не е имала такъв тип играч - хищник в наказателното поле. Оказа се, че и Ди­митър Бербатов не е, защото той прос­то е художник с топ­ка в краката.

В момента освен Гълъбинов Любо няма други опции за върха на атаката. Ранге­лов е далеч от най-добрите си дни, а и годините му вече на­тежават - 31.

Проблемни са и крайните защитни­ци. Там положение­то с братя Миневи -Йордан u Веселин, е сходно. Двамата са вече на по 33 години, а варианти кой знае какви няма. Липсва и сериозна алтернати­ва на централната двойка - Бодуров - Иван Иванов.

Любослав Пенев може да е спокоен поне за средата на терена. Това безспорно е най-обезпечената зона. Той разпола­га с добри вътрешни полу­защитници в лицето на Светослав Дяков, Симеон Славчев, Ивайло Чочев, Христо Златински, че до­ри и Георги Миланов, кой­то може да бъде преква­лифициран като опорен.

Мачът с Канада е мно­го важен за двама от младата генерация - Чочев и Неделев. Първият ще мо­же да направи своя де­бют и да даде поводи на Пенев за следващи повик­вателни. Неделев пък трябва да покаже докъде е стигнал в развитието си, след като през про­летта записа само някол­ко минути за Майнц 05. Бившият футболист на Ботев Пд е отлична оп­ция за дясното крило, където Пенев налага Ста­нислав Манолев. Твърд титуляр по лявото пък е Ивелин Попов.

Селекционерът със си­гурност не мисли и за вратарския пост. Вла­дислав Стоянов е в от­лична кондиция, а Ники Михайлов все ще си на­мери отбор през лято­то, в който да пази ре­довно.

Вероятни състави:

България: Вл. Стоянов – Й. Минев, Бодуров, Ил. Миланов, В. Минев, Дяков, Славчев, Манолев, Г. Миланов, Попов, Гълъбинов
Селекционер: Любослав Пенев

Канада: Борян – Едгар, Стрейт, Айно, Леджърууд, Пиет, Пачеко, Хътчинсън, Де Гузман, Рикетс, Джексън
Селекционер: Бенито Флоро

Стадион: „Зонзее”, Австрия

Пряко по NEWS7

Намериха треньор за „соколите“

Ето кой е той

Любо Пенев изригна срещу Крушарски!

"Не е сериозно да говориш едно, а фактите и истината да са съвсем различни", заяви той

Карагерен: Ще се радвам да съм национал

Играчът на ЦСКА 1948 беше награден за играч номер едно на 9-ия кръг в елита

Генчев: ЦСКА е продължител на Литекс Ловеч и Чавдар Етрополе

"Към ЦСКА, срещу който съм играл, винаги съм се отнасял с уважение", заяви той

Томаш взе отношение по скандалите в Спартак Варна

Ето какво заяви доскорошният треньор на "соколите"

Важен играч за Илиан Илиев се завръща за ЦСКА

Уеслен Жуниор ще е на линия за дербито с "армейците"

Ветераните на Спартак Вн с позиция за скандалите в клуба

Вижте позицията им тук

Бусато: Горд съм да бъда капитан на ЦСКА

"Когато казвам "ЦСКА" се насълзявам", призна стражът на "армейците"

Томаш отвърна на Генчев: ЦСКА е рекордьор по титли, не втори места

"Крайно време е треньорите да показваме взаимно уважение", заяви той