„Син” купон край Сектор "Б" на "Васил Левски" (СНИМКИ)

Все още има билети за всички сектори, продават се и програми за мача с Лацио на цена от 3 лв.

„Син” купон край Сектор "Б" на "Васил Левски" (СНИМКИ)
Празнична атмосфера цари около националния стадион „Васил Левски” в първия ден от тържествата по случай 100-годишнината на Левски, предаде репортер на Novsport.com.

Още от обяд там се усещаше миризмата на скара и кебапчета в района на сектор „Б”. Там са разположени скари на дървени въглища и големи количества наливна бира на известна марка.





Часове преди тържеството и шоумача с Лацио билети за всички сектори все още са в наличност. Те се продават само на касата пред централния вход на Националния стадион „Васил Левски” на ул. „Гурко”. До снощи имаше останали 6 000 билета, като най-много за сектор „Г”, който традиционно е бастион на „червената” агитка.

Предлагат се и програми за мача, които вървят на цена от 3 лева. Парите от програмите също ще бъдат използвани за юбилея. Програмите се продават отделно от билетите.



Около 14:00 часа течеше монтирането на сцената, на която ще забият няколко банди и изпълнители. Те ще подгреят шоуто за мача с Лацио тази вечер от 21:45. Всички участващи групи ще свирят абсолютно безплатно за „синия” празник. Сцената е точно между секторите „А” и „Б”. Основният купон се очертава при сектор „Б”, защото всички капанчета за храна и напитки са разположени там, за да са близо до сцената.

Към 15:00 бусове с фенски артикули "акостираха" пред стадиона. Ще се продават фланелки и шалчета, специално изработени за юбилея.

Видеостената за самите тържества на стадиона се намира на пистата и е с достатъчно големи размери, за да се вижда от всички. Тя ще бъде разположена на пистата пред сектор „Г”, така че да може максимално много хора да напълнят сектора. Въпреки че е точно пред сектор „Г” и хората в „Г” ще могат да гледат, защото видеостената ще излъчва и от двете си страни.

От обяд към националния стадион се стигат левскари от всички възрасти. Прави впечатление, че много от тях са се сдобили с юбилейните фланелки в жълто и червено.

Освен капанчетата за храна и бира, има и масички и пейки, част от които вече са окупирани от левскарите. За случая са докарани специално и преносими тоалетни.

Все още текат приготовленията по хореографията в сектор „Б”. Привържениците закачиха огромен транспарант с прословутата фраза на Васил Левски „Ние сме във времето и времето е в нас”.

Полицейското присъствие е видимо, но не е чак толкова масово, както при големите дербита между Левски и ЦСКА.




Въодушевени „сини” привъженици хвърлят димки и бомбички, а един от феновете не издържа на жегата и за миг му прилоша, като се наложи да дойде линейка, но медиците устанавиха, че състоянието му не е притеснително и той остана на празненствата.

След 18:00 часа стартира и концерт на български изпълнители, който бе открит от Влади Въргала, а участие в него взе друг емблематичен фен на „сините” – Васко Кръпката.

Програмата до края на днешния ден:

19:45 часа - начало на награждаването на заслужили спортисти на Левски
21:45 часа - шоу мач Левски - Лацио (пряко по БНТ1)
00:00 часа - пиротехническо шоу за юбилея

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки