1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Уморена България взе само равен от Канада (ВИДЕО)

Уморена България взе само равен от Канада (ВИДЕО)

Владо Стоянов с много решителни намеси, Георги Миланов се контузи

Уморена България взе само равен от Канада (ВИДЕО)

България и Канада си стигнаха ръцете за равенство в приятелската среща, която се проведе в Австрия. Срещата завърши при резултат 1:1, като и двете попадение паднаха през първото полувреме. За състава на Любо Пенев точен бе Андрей Гълъбинов, а за Канада Хътчисън вкара от дузпа, след нарушение на Станислав Дяков. 

 

Българският национален отбор владееше инициативата през цялото време, но така и не успя да се възползва от това преимущество. Вратарят Владислав Стоянов направи силен мач, като не допусна във вратата си няколко много опасни изстрела. Канадците играха изцяло защитно, особено през второто полувреме и бяха затворили всички подстъпи към вратата си.  

 

През първото полувреме нашите по никакъв начин не показаха, че са отбор с класа над канадците. „Лъвовете” владееха повече топката, но трудно създаваха опасни голови ситуации. За сметка на това Владислав Стоянов на няколко пъти трябваше да показва класата си и предотврати много опасни положения. „Кленовите листа” разчитаха предимно на контраатаки и на няколко пъти хванаха в крачка бранителите, които действаха разконцентрирано.

 

Първата по-опасно ситуация пред Стоянов се случи още в петата минута, но топката прелетя над горната греда. След това последва истинска бомба към вратаря на Канада Милан Борян, който обаче се справи.

 

Миг проблясък в българското нападение доведе до откриването на резултата. В 19-ата минута Неделев намери Ивелин Попов много добре с пас през двама, футболистът на Кубан веднага чукна към Андрей Гълъбинов, той пое и хладнокръвно реализира. След това нашите вдигнаха оборотите, започнаха да владеят повече, но канадците противодействаха с гъсто наредена защита.

 

Преднината на „лъвовете” обаче бързо бе стопена. Светослав Дяков извърши нарушение в наказателното поле и съдията веднага посочи точката за дузпа. Футболистът на Лудогорец ритна в главата играч на Канада в опита си да изчисти топката. За кълбото застана Хътчисън, който остави Стоянов безпомощен.

 

До края полувремето Канада направи още няколко опасни положения, но българския вратар не допусна повече голове. От другата страна пък, стражът Борян нямаше особено работа през първата част, защото футболистите пред него много бързо се подреждаха в защита, не даваха почти никакви пространства на българите. А те като че ли нямаха особено идеи как да преодолеят сгъстената защита.

 

През второто полувреме България продължи да диктува ситуацията на терена, като само в началните минути Владо Стоянов трябваше да намесва решително. След това българите трайно се настаниха в половината на Канада и рядко допускаха „кленовите листи” да организират нещо опасно.

 

Голмайсторът Гълъбинов пропусна много изгодно положение в 59-ата минута, след като бе изведен по страхотен начин от Ивелин Попов. Нападателят на Авелино закъсня с удара и топката бе уловена по лесен начин.

 

В игра влязоха Симеон Славчев, Емил Гъргоров и Михаил Александров, което внесе малко повече острота в действията на „лъвовете”. Пропуските пред вратата на Борян обаче станаха прекалено много. Пред Бадема и Бодуров се отриха много добри положения, но късметът не беше на тяхна страна.

 

Футболистите на Канада по никакъв начин не показаха, че ще търсят още голове в тази среща. Те се прибраха в собствената си половина и  до последно се браниха геройски. Нашите футболисти се опитваха по всякакви начини да намерят верния път към вратата, но така и не стигнаха до него. Центрирания от крилата, атаки през центъра и статичните положения бяха в репертоара на българите, но като че ли умората от дългия сезон си каза тежката дума.

 

 

Стартов състав на България: 

 

Владислав Стоянов - Йордан Христов, Георги Терзиев, Николай Бодуров, Веселин Минев - Георги Миланов, Светослав Дяков, Станислав Манолев, Ивелин Попов, Тодор Неделев – Андрей Гълъбинов.

 

Канада: Борян, Леджърууд, Хайнаулт, Стрейт,  Де Гусман, Пачеко, Рикетс, Джаксън, Хътчинсън, Едгар, Едуин-Бонсу
 

 

  1' Начало на контролната среща. 

 

 5' Спокойно начало на двубоя. Футболистите на Канада правят опити за преса в половината на нашите, но за момента без успех. 

 

 10' Удар към врата на Владо Стоянов, но високо над горната греда. Канадците завършиха добра атака, която затрудни родните бранители, с този неточен удар. 

 

 12' Страхотна бомба към Борян от сериозно разстояние, но вратарят успя да избие. 

 

 15' Невероятна намеса на Владо Стоянов! Бонсо стреля от близко разстояние, след като бе изпуснат от Минев, но успя да избие. 

 

 17' Шут на Гълъбинов, но твърде слаб и право в ръцете на Борян. "Лъвовете" имаха възможност за опасна контраатака, но не се възплозваха. 

 

 19' Гооол за България! Неделяв намери много добре Попов в наказателното поле, който ведната чукна към Гълъбинов. Той пое топката и хладнокръвно преодоля Борян.

 

 27' Дузпа за Канада! Светльо Дяков ритна в главата футболист на Канада в опита си да изчисти. 

 

 27' Хътчисън бе точен от бялата точка! 

 

 30' Напрежение пред вратата на България, но Владислав Стоянов отново показва класата си. До момента той има много работа. 

 

  34' Тежък удар на Ивелин Попов, който затрудни Борян, но с помощта на бранителите топката бе изчистена.


  36' Жълт картон за Леджърууд, който репликира съдията.  

 

 42' Нашите футболисти изпитват големи труднисти в пробиването на канадската защита. Те са се подредили много добре и трядно допускат пролуки. 

 

 Край на първото полувреме. Резултатът е 1:1!

 

 Начало на второто полувреме! Една промяна в състава на Пенев - Симеон Славчев получава възможност за изява. Илезе Станислав Манолев. 

 

 49' Жълт картон на Рикетс, който направи грубо нарушение срещу Дяков. 

 

 50' Терзиев засече с глава, но като по чудо топката не влезе във вратата! Малшанс...

 

  54' Жълт картон за Светослав Дяков, който извърши грубо нарушение в половината на Канада. 

 

 57' Добро центриране на Неделев, но Бодуров замалко се размина с топката. 

 

 59' Добра атака за нашите, Гълъбинов бе изведен много добре в наказателното поле, но се забави с удара и Борян успя да го настигна и улови. 

 

  Двойна смяна за България. Мишо Александров и Емил Гъргоров влизат на мястото на Тодор Неделев и Андрей Гълъбинов. 

 

 65' Пропуск на Попов! Той получи добър вас в пеналта, но не успя да играе навреме с топката. 

 

 70' Шут от сериозна дистанция на Гъргоров, който се опита да прехвърли вратаря, но не успя да намери очертанията на вратата. 

 

 72' Жълт картон за Ивелин Попов, който закъсня с влизането за топка и фаулира противников играч. 

 

 74' Страхил Попов получава шанс за изява в тази контрола. Излиза Йордан Христов. 

 

 75' Бодуров засече с глава центриране от ъглов удар и прати топката към вратата, но Борян успя да избие с върха на пръстите. 

 

 80' Георги Малинов получи много тежък удар в главата и бе принудително заменен. Христо Златински ще доиграе двубоя на негово място. 

 

 90' Край на мача! България и Канада завършиха при резултат 1:1. 

 

 

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев