1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Световната лига стартира с България – САЩ, гледайте на живо тук

Световната лига стартира с България – САЩ, гледайте на живо тук

Следете развитието на първия мач от Група „В” на волейболния турнир

Световната лига стартира с България – САЩ, гледайте на живо тук

Българският национален отбор по волейбол стартира участието си в Световната лига с мач срещу САЩ, стартиращ в 20:30 часа.

Двубоят ще се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна и с него стартира надпреварата. В тазгодишното издание „лъвовете” са в Група В заедно със Сърбия, Русия и янките.

От този сезон състезанието има нов формат. Вече 28 тима се пускат в него за разлика от миналогодишните 18 и 16 в периода 2001-2003 и 2006-2012. Съставите са разделени на три дивизии, а първата, която е и най-силна, включва осемте топотбора в света според ранглистата. Там за наша радост е и България.

Първа дивизия е разделена на две групи по четири, като завършилите на челните две позиции от всеки поток продължават към финалите във Флоренция.

За там гарантирано място вече си има домакинът Италия. Този, който спечели финалната четворка от Втора дивизия, ще се присъедини към тях. Разбира се, за селекцията на Камило Плачи би било прекрасно, ако изпревари поне два измежду Русия, Сърбия и САЩ.

Дори подобно нещо да не се случи, цел също си остава и да не сме с най-лоши показатели от осемте участника в Първа дивизия, защото така можем да изпаднем от нея и догодина да се борим с 11 противника за едно място за финалната шестица.

Двубоят България – САЩ ще бъде излъчван пряко по ТВ7, а резултатът на живо в реално време следете ТУК!

Посетителите на Novsport.om могат да наблюдават сблъсъка на живо ТУК.

Стартови състави:

България:
Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Николай Николов - Теодор Салпаров-либеро
Треньор: Камило Плачи

САЩ: Кавика Шоджи, Карсън Кларк, Матю Андерсън, Шон Рууни, Дейвид Лий, Максуъл Холт - Ерик Шоджи-либеро
Треньор: Джон Спероу.