1. Novsport
  2. Тенис
  3. Цвети стартира със страхотен обрат на Ролан Гарос

Цвети стартира със страхотен обрат на Ролан Гарос

Българката чака Шарапова във втори кръг

Цвети стартира със страхотен обрат на Ролан Гарос
Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова стартира участието си на Ролан Гарос с победа. Българката осъществи страхотен обрат, побеждавайки с 2:1 (6:7, 6:3, 6:2) Аника Бек (Германия). Това е първи успех за Цвети над германката, след като претърпя поражения в първите им две срещи.

Първият сет бе изключително оспорван. И двете тенисистки печелеха подаванията си и логично се стигна до тайбрек. В него Пиронкова обаче първа допусна грешка и Бек взе първия сет след 7:5 в тайбрека.

Втората част не тръгна добре за българката, след като Бек стигна до пробив още в третия гейм. Цвети бързо върна брейка, но допусна нов, след което отново го върна и се стигна до 3:3. Следващите три гейма бяха за първата ни ракета и Пиронкова взе втория сет с 6:3.

В третата част българката стартира с пробив, който Бек върна малко по-късно. Цвети обаче отново проби и поведе с 3:2. След това германката се сгромоляса и не взе и гейм повече. Така Пиронкова спечели в третия сет с 6:2, а с него и мача.

Така Цвети си заслужи 42 000 евро от наградния фонд и 70 точки за световната ранглиста.

Във втория кръг на надпреварата Цвети може да се изправи срещу приятелката на Григор Димитров Мария Шарапова, която започва срещу Ксения Первак.