Балъков поема Литекс на 10 юни

Йончо Арсов влиза в щаба на Бала, който става третият от златното поколение на САЩ'94, който ще води ловчанлии

Балъков поема Литекс на 10 юни

 Красимир Балъков ще е новият старши треньор на Литекс. Че­твъртият в света сменя на поста сърбина Миодраг Йешич, който беше ангажиран „на пожар" само за два месеца.

Собственикът на 4-кратните шампиони Гриша Ганчев и Бала са си стиснали ръцете в неделя вечерта в Ловеч. Засега офи­циална информация все още ня­ма.

На десети юни ще представим на пресконференция новия треньорски щаб”. заяви юристът Георги Пенчев от управата на Литекс пред „Труд”. „Дотогава не предвиж­даме изявления по темата. Приемете, че новината ви е вярна."

Телефоните на Бала бяха изключени вчера. Според „Труд" в неговия екип ще бъде Йончо Арсов, работил в треньорски щабове на бившата звезда на Етър, Спортинг (Ли­сабон) и Щутгарт. Други попъл­нения в екипа не се очакват.

Балъков ще стане третата зве­зда от златния отбор на Бълга­рия, който ще работи в Литекс, след Любо Пенев и Христо Стоичков. Задача №1 пред него ще бъде да моделира нова генерация за националния, след като сега 7 футболисти от „А" тима играят или са кадри на ловешкия тим. Особено се залага на новата вълна 18-19-годишни таланти от „Академия Литекс", които са гръбнакът на държавния тим в та­зи възраст заедно с таланти от Левски.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки