Раковски се отказа от участие в Б група

Все още няма яснота дали град Раковски ще има отбор във В група, или пък ще се вър­не в А областна група

Раковски се отказа от участие в Б група

Раковски, досега сателит на Ботев Пловдив, няма да продължи участието си в Б група.Тимът се спаси от изпада­не в третия ешелон, но сега се отказва, пише в.”Тема Спорт”.

От ръководството на Ра­ковски вече са информирали БФС. От управата на канар­четата са на мнение, че под­държането на сателитен от­бор се обезсмисля предвид въ­веждането на първенство за младежи до 21 години. Голяма част от талантите от шко­лата на жълто-черните ще бъдат насочени именно там или към Черноморец Бургас, който ще стане приближен клуб на пловдивчани.

Решението кои от играчи­те на Раковски ще останат и кои ще бъдат освободени ще вземе Димитър Димитров-Херо.

Все още няма яснота дали град Раковски ще има отбор  във В група, или пък ще се вър­не в А областна група. Със си­гурност за БФС обаче се отваря казус за попълване на свободната квота и отсега да мислят как точно ще ста­не това. Ясно е, че ще се тър­си отбор от трета дивизия, който да отговаря на крите­риите, но няма да се кани из­паднал отбор.

За момента няма информа­ция, че някой от четирите изпаднали отбори от А група ще се откаже, така че бурга­ските Черноморец, Нефтохи­мик, Пирин Гоце Делчев и Лю­бимец трябва да бъдат част от новия сезон на Б група.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки