1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Георги Марков: Да свиват А група колкото искат, Локо (Сф) ще е в петицата

Георги Марков: Да свиват А група колкото искат, Локо (Сф) ще е в петицата

Говоря с феновете. но не правя нищо под техен натиск, всичко е наред с лиценза, казва изпълнителният директор на „железничарите"

Георги Марков: Да свиват А група колкото искат, Локо (Сф) ще е в петицата
След поредния изключително тежък сезон на ръба на оцеляването в Агрупа Локомотив (София) пак се опитва да набе­ре скорост и да се върне на мястото, което отдавна си е отвою­вал в историята. „Железничарите" режат до кокал и в момента провеждат много сериозна чистка. Лицензът за новия сезон съ­що е под въпрос, въпреки че от „Надежда" ни уверяват, че няма място за притеснение. За всичко случващо се в клуба, за това, което предстои, и за цялостната реалност в българския футбол изпълнителният директор Георги Марков говори пред „Меридиан мач”.

Г-н Марков, намерихте ли реше­ние за някои от многото проблеми, които има пред Локо (Сф)?
- Не мисля, че има проблеми. Просто има работа за върше­не и всеки в клуба се опитва да си свърши работата, за да тръг­не подготовката по нормален начин. Ко­льо Янкулов си движи своите неща, аз се за­нимавам с моите и така...

Какво конкрет­но правите в мо­мента?
- Сега приоритет е да уточним нещата около първия лагер за подготовката. Той ще бъде или във Велинград, или в Бан­ско. Треньорският щаб иска по време на този етап да има и три контроли. Мисля, че скоро ще можем с детайли да уточним всичко около подго­товката, която стар­тира на12 юни. Аз съм длъжен да осигу­ря добри условия и лагери и мисля, че ще се справя. След това остава да очаквам по-добра игра.

Окончателно ли е ясно кои от тези, чиито договори из­тичат, ще останат в клуба?
- С Том вече преподписахме и сега според желанието и на треньора остава да приключим нещата с Божидар Митрев, Ру­мен Трифонов и Мит­ко Илиев. Другите ще продължат кариерите си на друго място.

С чужденците също нещата са яс­ни, вслушахте ли се в желанието на феновете да прочисти­те „ментетата"?
- Аз говоря с феновете и съм наясно с това какво искат, но не правя нищо под техен натиск и не се влияя от тях. По въп­роса дали феновете трябва да участват в управлението на клу­бовете, който е осо­бено актуален напоследък, аз съм твърдо против. При­вържениците трябва да под­крепят своя отбор. И в хубаво, и в лошо, те трябва да са с тима. Искре­но се надявам повече лошо да няма, но няма как да мине и без тежки моменти. Навсякъде те са част от живота на клубовете. Иначе не ми бе много трудно да преценя кои имат качества за   нашия отбора и кои не ста­ват. В, крайна сметка за следващия сезон ще останат само Елтон, Азрак Махамат и Джиби. Знаете, че с Гаел, Раул и Матютю се разбрахме и се разделяме по взаим­но съгласие.

А кои ще дойдат на техните места?
- В близките дни ще имам разговори с Митко Васев. Пред­полагам, че той е на­белязал някои конк­ретни имена. Като цяло ще вземем 4-5 човека, като приори­тетно ще са българи. Качваме и няколко момчета от школата в първия състав.

Не ви ли притес­нява, че при поред­ното свиване на „А" група вече наистина няма да остане мяс­то за вас в елита?
- Не. Догодина ние ще сме в петицата, нека да свиват колко­то си искат отборите. Другите да му мис­лят.

Това ли е конк­ретната цел?
- Защо не. Трябва винаги да се целим възможно по-ви­соко. Трябва да сме по-добри, да играем по-добре и да се развиваме, не просто да участваме в първен­ството. Когато се настройваш, че само ще си живуркаш, трудно може да по­кажеш истинските си възможности. Традициите на Локо­мотив трябва да за­дължават всеки, кой­то работи за отбора, да гони постоянно победата срещу все­ки един съперник.

Как  стои обаче въпросът с лиценза?
- Всичко е наред. По принцип си имаме адвокат, който движи неща­та, и трябва да се обърнете към него. Както вече ти ка­зах, всеки си има задължения в клуба и си ги изпълнява. Спокойно, ще има­ме лиценз. Това е единственото, което мога да кажа.

А ще има ли промяна в бюдже­та, който г-н Ги-гов осигурява за отбора?
- Не мисля. Има­ме нормален бю­джет, но резултати­те ни напоследък не бяха нормални. Не трябва да се мисли първо за па­ри, а после за фут­бол. Най-важно за играчите е преди всичко да се разда­ват и да дават мак­симума от качест­вата си на терена.
Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев