Приеха Албания в Балканската лига

Днес в София се проведе Общото събрание на федерациите членки на ЕВРОХОЛД Балканска лига

Приеха Албания в Балканската лига

Днес в София се проведе Общото събрание на федерациите членки на ЕВРОХОЛД Балканска лига. На него присъстваха общо 11 представители на федерациите, като от българската страна бяха президентът на БФБ Георги Глушков и Генералният мениджър на НБЛ Иван Ценов. След обсъждането на най-важните точки те тръгнаха към Варна, за награждаването на Черно море с бронзовите медали.

Бордът на лигата официално прие Албания за нов член на ЕВРОХОЛД Балканска лига, а през следващия сезон шампионът на страната - Влазня ще дебютира в турнира.

На Общото събрание бе представена и заявката от федерацията на Казахстан за участие на БК Капшагай в надпреварата. Бе решено, че лигата ще представи официално всички правила и изисквания за участие и ако се получи потвърждение, че те ще бъдат изпълнени, то клубът ще бъде допуснат да участва през сезон 2014/2015.

Бе даден срок до 10 юни федерациите да изпратят предложенията си за отбори, които за участват в турнира. Когато това стане, ще бъде определена и точната система за провеждане. Единственото сигурно е, че няма да бъде лига, а ще е групова фаза, чийто формат ще зависи от броя на участниците.

В зависимост от системата и броят на участниците, ще бъде изготвен и календар заедно с различните федерации и лиги. Бе взето решение новият сезон в ЕВРОХОЛД Балканска лига да започне не по-късно от 8 октомври. Поради недостатъчно заинтересованост от клубовете, стана ясно, че няма да има Женска Балканска лига.

Бордът на ЕВРОХОЛД Балканска лига прие официално решението за създаване на Юношеска лига. Тя ще е според правилата на ФИБА Европа и ще бъде за юноши до 18 години или родени след 1 януари 1997 година. ЕВРОХОЛД Балканска лига ще изготви отделни правила и изискванията, които ще се пратят до различните федерации. Оттам вече ще се чакат заявки за участие и според броят им, ще се преценява как да бъде организирано състезанието. Бе взето решение турски отбор също да бъде поканен да участва.

Случи се: ЛА Лейкърс избра сина на ЛеБрон Джеймс в Драфт 2024

Брони Джеймс беше избран под номер 55 от "езерняците"

ИЗВЪНРЕДНО: Везенков отива в Торонто?

Раптърс са изпратили ръководител, за да приключи сделката

Генералният мениджър на Кингс за Везенков: Надяваме се да ни помага за победи

Монти Макнеър коментира слуховете около родния баскетболист

Селтикс изгубиха една от звездите си за половин година

Кристапс Порзинги е разкъсал връзки в глезена

Рилски спортист започва пътя си към ШЛ срещу финландци

Квалификационните турнири са през септември

OФИЦИАЛНО: Лос Анджелис Лейкърс обяви новия си треньор

Джей Джей Редик поема "езерняците"

Дончич вече е в лагера на Словения

Звездата на Далас Маверикс се присъедини към съотборниците си

Везенков: Първият ми сезон в НБА беше луд

Пътуваш от хотел на хотел, а докладите следват един след друг

Панатинайкос с мегаоферта за Везенков, той мисли за НБА

Попариха всички европейски отбори за българина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки