Цвети Пиронкова напусна "Ролан Гарос" след пета поредна загуба от Шарапова (ВИДЕО+СНИМКИ)

Половинката на Григор Димитров затвори мача със 7-5, 6-2, за 92 минути

Цвети Пиронкова напусна "Ролан Гарос" след пета поредна загуба от Шарапова (ВИДЕО+СНИМКИ)

Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Франция след загуба с 5-7, 2-6 от приятелката на Григор Димитров - Мария Шарапова. Двубоят бе последен от днешната програма на корт „Филип Шатрие” в Париж.

Това беше пета поредна загуба за Цвети от Маша и българката още няма победа над рускинята в професионалния тенис. Шарапова затвори мача за точно 92 минути. В трети кръг Мария Шарапова ще срещне победителката от мача между Моника Никулеску (Румъния) и Паула Ормаечеа (Аржентина).

България остана без свой представител на "Ролан Гарос" след загубите на Григор Димитров на старта от Иво Карлович в мъжката схема и днешното поражение на Пиронкова.

Днес Цвети започна отлично и проби още в първия гейм, но това се оказа нейната единствена точка за пробив в хода на целия мач. До 5-5 всичко вървеше равностойно и Шарапова успя да върне пробива, но една много залощастна намеса на филето на мрежата в полза на Шарапова сложи край на първия сет при 7-5 за половинката на Гришо.

Нелепият развой на първата част раазстрои играта на Цвети, която не приличаше на себе си във втората част и след 5 разменени гейма за сервиращата Шарапова реалзиира два пробива, с които затвори мача след 6-2 във втория сет.

В първия кръг Пиронкова за първи път в кариерата си победи Андреа Бек след две поредни загуби от германката, а Шарапова победи с лекота своята сънародничка Ксения Первак.

Сет 1:


Цвети започна мача отлично и направи пробив още в първия гейм. Затвърди го и поведе с 2-0. Последваха 5 поредни гейма, в които сервиращата печелеше и Пиронкова водеше с 4-3, но при едва втората си точка за пробив Шарапова се възползва и изравни за 4-4 след грешка на пловдивчанката. Върнатият пробив даде насторение на рускинята, която взе подаването си на нула за 5-4. Пиронкова спаси много важен сетбол за Шарапова и успя да изравни за 5-5.

Шарапова нямаше проблем на свой сервис, а уникален малшанс лиши Цвети от възможността да вкара частта в тайбрек. При 30-40 съдията на линията отсъди, че ударът на Пиронкова е в аут. Сетболът за Шарапова беше преигран и тя имаше уникален късмет при един от ударите й топката да закачи мрежата и буквално да капне от страната на Цвети и така първият сет беше спечелен от Шарапова със 7-5.

Сет 2:
 
Шарапова започна втория сет убедително с гейм на нула, а Пиронкова удържа на свой сервис за 1-1. Серията продължи и равенството се запази при 2-2. Петте поредни спечелени подавания от сервиращата бяха нарушени от Шарапова, която в шестия гейм направи пробив с много къс диагонал от бекхенд и поведе с 4-2. Пресилен форхенд на Пиронкова по диагонала доведе до 5-2 и българката бе притисната до стената. Осмият гейм на втория сет се оказа и последен. Пиронкова сякаш се примири и само поклати глава при поредната си непредизвикана грешка, а Шарапова направи пробив, който я прати в трети кръг след 6-2 в и успех с 2:0 сета.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки