1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. БК Левски: Искаме титлата по честен начин

БК Левски: Искаме титлата по честен начин

„Сините” с отворено писмо относно публикациите срещу клуба във връзка с финалния плейоф срещу Лукойл Академик

БК Левски: Искаме титлата по честен начин

БК "Левски" излезе с отворено писмо относно публикациите срещу клуба във връзка с финалния плейоф в мъжкото първенство срещу "Лукойл Академик".

"През последните единадесет години "Лукойл Академик" е неприкосновен победител в българското баскетболно първенство. От 2009 година има сериозен конкурент в лицето на ПБК "Левски". При това сериозно финансово и организационно присъствие на ПБК "Левски", "Лукойл Академик" държи шампионския връх.

От 2010 година във всички финални серии е излизал победител срещу нашия отбор, ако нашият треньор Константин Папазов имаше някакво влияния над съдиите и БФБаскетбол, отборът ни щеше да стане поне шампион, но това не е случи. Сега съвсем очаквано, когато отборът на "Лукойл Академик" ни гостува във финалната серия от първенството, ние имаме реален шанс отборът ни да стане шампион.

И те започнаха натиск върху БФБаскетбол, съдиите и баскетболната общественост, че "ПБК Левски прави нещо". ПБК "Левски" ще положи всички усилия да стане шампион още тази година, защото тази година е успешна за отбора ни, спечелихме Купата на България, Балканската лига и може би най-голямото постижение в българския клубен баскетбол - поканата да участваме в Адриатическата лига.

Ние искаме да зарадваме нашите фенове за 100-годишния ни юбилей. Нашите фенове показаха на 23.05.2014 година какво и колко могат. Накрая за всички, които обичат баскетбола и които влагат средства и усилия за развитието на баскетбола в България, ще бъде добре да се детронира отбора на "Лукойл Академик", за да може всички да се надяват и да вярват, че няма непобедими отбори и вечни шампиони. Panta Rei - Всичко тече, всичко се променя", се казва в отвореното писмо, подписано от президента на ПБК Левски АД Леонид Гайдаджиев.