Мексико победи Израел в бенефиса на Куаутемок Бланко

Нигерия завърши 2:2 срещу Шотландия

Мексико победи Израел в бенефиса на Куаутемок Бланко

Мексико победи гостуващия Израел с 3:0 в първия си мач от подготовката за футболния Мондиал в Бразилия през следващия месец. Двубоят на стадион "Ацтека" беше бенефис за 41-годишния нападател Куаутемок Бланко, който получи последната си 120-а повиквателна в националния тим. Бланко, който дебютира за Мексико през 1995 годишна и игра на три световни първенства, получи мощни овации от публиката, когато беше заменен в 38-ата минута от Раул Хименес.

Четири минути по-късно Мигел Лаюн откри резултата след добра акция от ляво и силен удар по диагонала. Лаюн удвои аванса на домакините в 62-ата минута с изстрел от дистанция и неубедителна изява на вратаря на съперника Ариел Харуш. Пет минути преди края Марко Фабиан оформи класическия успех за Мексико, въпреки че израелците претендираха за засада на Хавиер Ернандес в ситуацията. Лошата новина за мексиканците дойде заради контузията на титулярния вратар Хесус Корона, който беше откаран в болница заради травма на главата. Корона беше заменен принудително в 69-ата минута от Гийермо Очоа, след като получи удар при неволен сблъсък със съотборника си Франсиско Родригес. Мексико е в група "А" на Мондиал 2014 заедно с домакина Бразилия, Хърватия и Камерун.

В друга проверка преди световното първенство Нигерия завърши 2:2 срещу Шотландия в Лондон. Стивън Кеши експериментален състав, а шампионите на Африка се спасиха от поражение на "Крейвън Котидж" в самия край. Чарли Мългрю откри резултата за островитяните в десетата минута, но нигерийците изравниха четири минути преди почивката, когато удар на Майкъл Учебо от границата на наказателното поле се отклони от Грант Ханли и спря в мрежата на Алън МакГрегър. Шотландците отново поведоха в резултата в 52-ата минута, когато Азубуйке Егвуекве си вкара автогол, след като отклони в собствената си врата остро центриране на Алън Хътън. Нигерия стигна до равенството в последната минута с гол на резервата Уче Нвофор. Африканците са в група "F" на Мондиал 2014 с Аржентина, Босна и Херцеговина и Иран. Дания се наложи над Швеция с 1:0 в Копенхаген в контрола между два отбора, които не успяха да се класират за финалите на Световното първенство в Бразилия. Защитникът на Ливърпул Даниел Агер отбеляза победното попадение от дузпа в добавеното от съдията време.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки