Роналдо: Бразилия не е готова, ФИФА едва ли ще ни даде пак световно

Организаторите не получиха това, което им бе обещано по инфраструктурните проекти

Роналдо: Бразилия не е готова, ФИФА едва ли ще ни даде пак световно

Бившата футболна звезда Роналдо, който е член на организационния комитет на Мондиал 2014, се изказа доста критично за готовността на Бразилия за старта на световното първенство. По думите на Феномена, инфраструктурата в страната е завършена едва на 30 процента в сравнение с предварителните планове.

 

"Организаторите не получиха това, което им бе обещано по инфраструктурните проекти. Затова за старта на турнира ще бъде готова едва една трета от цялата инфраструктура. Мисля, че ФИФА повече никога няма да даде световно първенство на Бразилия", каза Роналдо пред местните медии.

 

От ФИФА също са недоволни от нивото на готовност на страната за световното първенство, като основните критики са към три от стадионите, които трябва да приемат мачове от турнира. Генералният секретар на ФИФА завърши двуседмична инспекция на 12-те спортни съоръжения и отправи остри критики към арените в Натал, Порто Алегре и Сан Пауло. На тези три стадиона трябва да се изиграят общо 15 мача. Останалите девет стадиона получиха удовлетворителни оценки.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки