Димитър Бербатов връчи купата на акулите от ФК Чрноморец

Втори се класираха футболистите от ФК Дунав, Русе

Димитър Бербатов връчи купата на акулите от ФК Чрноморец

Днес, на стадион „Българска армия” малките акули от ФК „Черноморец”, Бургас надиграха с 2:1 съперниците си от ФК „Дунав”, Русе и спечелиха купата в седемнадесетото издание на детски футболен турнир „Данониада” 2014.


 

Младите надежди, които ще представят България  на Международна купа „Данон” в Бразилия, получиха трофея лично от Димитър Бербатов. През ноември в Сао Паоло, децата на „Черноморец” ще се изправят срещу съперници от цял свят на стадион от световното по футбол.


 

Крайното класиране в турнира е:

  1. ФК „Черноморец”, Бургас

  2. ФК „Дунав”, Русе

  3. ФК „Лъвчета”, София

  4. ФК „Черно море”, Варна

  5. ФК „Раковски”, Раковски

  6. ПФК „Ботев”, Пловдив

  7. ФК „Ботев”, Враца

  8. ФК „Делфините”, Варна


 

Индивидуалните награди отидоха при вратаря Цветелин Енчев от ФК „Дунав”, Русе и нападателя – голмайстор от  ФК „Черноморец” Онур Чолак. Награда за етичен отбор получиха децата от ФК „Раковски”.


 

Купите връчиха Дора Стрезова, генерален  директор на „Данон-Сердика” АД за България и патрона на турнира Димитър Бербатов, който сподели: „Честито на победителите тази година, а на другите деца искам да кажа – живота е пред вас! Трудете се, слушайте родителите си и мечтайте, някой ден, някой от вас може да е на моето място.”


На свой ред, Дора Стрезова пожела на децата, от името на всички служители на „Данон-Сердика”, успех в Бразилия. „Донесете на България много голове, радост и усмивки, така както го прави Митко Бербатов”.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки