Роси и Верати титуляри за Италия срещу Ирландия

„Отборът, който ще излезе на терена, е микс между резерви и момчета, които се борят за място в групата за Бразилия”

Роси и Верати титуляри за Италия срещу Ирландия

Нападателят Джузепе Роси и полузащитникът Марко Верати ще започнат като титуляри в контролата срещу Република Ирландия в събота. Това ще бъде техния шанс да докажат, че имат място в Скуадра Адзура за Световното първенство. Италия е съперник и на България в предстоящите от есента Европейски квалификации за Франция 2016. Селекционерът Чезаре Прандели заяви, че е време Роси да покаже, че е преодолял контузията в дясното си коляно и е готов да влиза в единоборства.

"Сигурен съм, че Роси ще направи много добър мач”, коментира наставникът на италианците. „За него това ще бъде като първи мач от Световното първенство.”

Роденият в Ню Йорк Роси е водещ реализатор на Фиорентина, след като до контузията си имаше 14 попадения в 17 мача, но от януари насам е постоянно по лекари и физиотерапевти. Така той пропусна четири месеца от сезона, но по-рано този месец все пак успя да се върне на терена и изигра последните мачове за Фиорентина, макар и да няма мач с пълни 90 минути. Контузията на Роси касаеше разкъсване на външни връзки на коляното още от 2011-а година като играч на Виляреал и се нуждаеше от три операции, преди да премине във Фиорентина.

Верати е футболист на Пари Сен Жермен в последните две години, но на 21 години все още не е спечелил мястото си в националния отбор на Италия. В мача с ирландците Прандели ще заложи на експериментален състав, като на вратата ще застане Салваторе Сиригу.

„Отборът, който ще излезе на терена, е микс между резерви и момчета, които се борят за място в групата за Бразилия”, каза ясно Прандели.

Матео Дармиан, Габриел Палета, Леонардо Бонучи и Матео ди Шилио ще бъдат пред Сиригу в защитата на четирикратните световни шампиони. Тиаго Мота, Рикардо Монтоливо, Верати и Клаудио Маркизио ще бъдат в средата на терена, а атаката ще бъде водена от Роси и Чиро Имобиле. Треньорът заяви също така, че в разширения състав има 7 нападатели, но ще вземе в Бразилия петима. Групата е от 30 човека, така че общо 7 ще отпаднат.

Интер ще представи новия си вратар през следващата седмица

Хосеп Мартинес ще подпише с тима

Манчестър Юнайтед все още има силен интерес към Зиркзее

Според източника мениджърът на „червените дяволи“ смята трансфера на 23-годишния нидерландец за приоритет

Рафаел Варан вече е в Комо, близо е до подпис с местния тим

Французинът ще излезе без пари на тима

Официално: Аталанта привлече в редиците си Бен Годфри

Трансферната сума по неговия трансфер не бе обявена

Италия ще излезе с прекроена защита в 1/8-финала срещу Швейцария

Вижте подробности

Интер и ПСЖ с най-много футболисти на елиминациите на Евро 2024

Вижте подробности

Донарума: Трябва да направим минимум грешки срещу Швейцария

Стражът на Италия се надява на успех

Спалети показа скромност, печели милиони и носи часовник за едва 300 евро

Това е голяма изненада

Милан преговаря с Челси за Лукаку

Нападателят е желан и от Конте

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки