Блажевич отклони примамлива оферта

Желанието на Горан е да остане в Левски, разкри агентът му

Блажевич отклони примамлива оферта

Хърватският вратар на Лев­ски Горан Блажевич е отхвърлил оферта от чуждестранен клуб. С това той недвусмислено е по­казал на клуба, че желае да оста­не и през следващия сезон на „Герена". Това разкри пред „Тема Спорт" мениджърът на играча Владан Лазич. „Вече имахме две срещи с новия спортен дирек­тор на Левски Георги Иванов. Интерес към Горан не липсва, но той иска да остане на „Герена". Вече отхвърлихме едно кон­кретно предложение. То е зам­разено на този етап просто за­щото той продължава да бъде футболист на българския клуб", разкри Лазич.

„Играчът се чув­ства добре в отбора. Ще се рад­ва да бъде част от него и през следващото първенство", под­черта агентът.

Той допълни, че Горан би водил преговори, за да намали заплатата си. Както е известно, новият спортен ди­ректор Георги Иванов въведе таван на месечните възнаграж­дения от 15 хиляди лева. Запла­тата на Блажевич обаче го над­хвърля. „Първо трябва да полу­чим предложение от клуба. След това ще го обсъдим. Ще видим какво ще стане, но вярвам, че ситуацията ще е добра и за две­те страни", завърши Лазич.

Горан Блажевич дойде на „Ге­рена" след началото на първен­ството. Той пристигна като свободен агент, за последно бе част от Хайдук Сплит. В нача­лото Шильо, както е известен сред феновете, бе титуляр. С уволнението на Йоканович оба­че Пламен Илиев стана първи избор. През пролетта бълга­ринът се контузи и Блажевич изигра силни двубои. Общо за си­ните той записа 24 мача (21 в А група и 3 за Купата).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки