Сираков за книгата: Всички ще разберат истината за мен

„Това е история за едно момче, което иска да живее по различен начин”, каза той

Сираков за книгата: Всички ще разберат истината за мен

Легендата на Левски Наско Сираков хвърли малко повече светлина върху новата си книга. Тя се казва „Наско Сираков: Единакът” и официално ще бъде представена на 4 юни. Той сподели, че романът ще бъде в две части и след като хората го прочетат ще разберат истината за него.

 

„Това е проект на Илиана (Раева) като подарък за юбилея. Тя избра Павел Колев, защото той ме познава отлично, защото е писал и много лошо и много хубаво за Сираков. Хората, които ще прочетат книгата, ще разбират много за мен. Това е първата част, много е обемен материала и затова ще е на части”, сподели той в предаването „Животът и други неща” на БНТ1.

 

„Това не са мислите и идеите на Наско Сираков. Историята е разказана от гледната точка на много хора, над 70-80, с които съм работил. Истината на много хора. Мисля че Павката се е стремил да покаже истината, която много малко хора знаят – за едно младо момче, което иска да живее по различен начин през тоталитарния режим, амбициите му да пробие тази желязна завеса. В книгата се говори и за създаването на най-силното „синьо” поколение. Всеки който, обича Левски, го твърди това. Романът почва още преди моето раждане. Хората ще разберат кой е моя баща, който е един от най-яростните противници на тогавашния режим. Сигурен съм, че на хората ще им е интересно – на тези които обичат и които мразят Наско Сираков”, каза още той.

 

„Не искам да се вдигам, а да се каже истината. За мен са написани много хубави неща, но и много- много лъжи. Всеки ще си направи равносметка. Идеята беше книгата да бъде готова за юбилея”, добави Сираков.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки