Алжир надви Армения с 3:1, но Мболи не игра

Вратарят на ЦСКА не попадна в състава на Вахид Халилходжич за контролата в Сион

Алжир надви Армения с 3:1, но Мболи не игра
Алжир победи Армения с 3:1 в контрола на „Стад де Турбилон” в Сион, Швейцария. Вратарят на ЦСКА Райс Мболи не игра за участника на Мондиала в този мач. Алжирците са в група с Белгия, Южна Корея и Русия на Световното първенство в Бразилия.

Мболи попадна сред 23-мата на селекционера Вахид Халилходжич, но тази вечер под рамката беше предпочетен стражът на УСМ Алжир – Мохамед Земамуче.

В 13-ата минута двама се разминаха на първа греда с центриране от корнер, но защитникът на Уотфорд Есаид Белкалем беше на точното място и подложи десния си крак за 1:0 в полза на Алжир.

9 минути по-късно нападателят на Порто Набил Гилас беше изведен вдясно след хубав рейд на негов съотборник и роденият в Марсилия играч с номер 9 буквално разстреля вратаря по диагонала за 2:0.

Още преди почивката Алжир оформи класически резултат. Удар на Гилас беше избит от голлинията от вратаря, но новият съотборник на Симеон Славчев в Литекс – Ислам Слимани, направи лесна добавка с глава – 3:0.

Веднага след почивката африканците сбъркаха елементарно разиграване при фаул в своя полза в центъра и изведоха Саркисов сам срещу своя вратар, а Саркисов не сбърка и намали на 3:1, а това се оказа и крайният резултат.

На 4 юни Алжир ще играе контрола с Румъния в Женева.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки