Сензациите в пресата: Левски готви бартер с Берое

"Балъков готви чистка в Литекс" и още

Сензациите в пресата: Левски готви бартер с Берое

Сензациите в българските спортни издания от днес, 1 юни 2014 година:

 

"Тема спорт": Левски готви бартер с Берое

 

Левски ще опита нов ход, за да си осигури услугите на защитника на Берое Борислав Стойчев. Сините държат да имат бранителя в редиците си, но за момента нямат пари да го откупят. Стойчев има договор с Берое до 31 декември. И заралии настояват да получат около 100 хиляди лева за правата му. Затова от "Герена" са прибягнали до друга стъпка. Те предлагат на старозагорския клуб своя бранител Пламен Димов. Защитникът така и не успява да се пребори за титулярно място при столичани. Димов има контракт за още 3 сезона със сините, като те искат да го използват за разменна монета.


27-годишният Борислав Стойчев изигра силен сезон за Берое. Той участва в 30 срещи в А група, в тях отбеляза 1 попадение.
Интерес към Стойчев има и от Ботев Пловдив. За това призна и самият футболист. Канарчетата предлагат подобри финансови условия на играча. Той обаче е разколебан дали да ги приеме. Причината е, че феновете на жълто-чер-ните не приемат добре играчите, преминали през "Герена". Те са на нож и с треньора Станимир Стоилов и вече обявиха, че снемат доверието си и подкрепата към специалиста.


Затова и към този момент Левски все още има шансове да върне на "Герена" Борислав, стига сините да се договорят с Берое. Ако го сторят, то Стойчев за втори път ще облече синята фланелка. Той бе привлечен от столичани в началото на 2006 година, но не успя да се утвърди в отбора. За Левски има 15 мача с 2 гола. 

 

"Меридиан мач": Балъков готви чистка в Литекс

 

Сериозна чистка в Литекс е замислил новият треньор на отбора Красимир Балъков. Легендата вече е решил кои от настоящите футболисти на „оранжевите" да остави в отбора, заради това около 10 юни на останалите ще иМ бъде съобщено, че повече няма да се разчита на тях.
Засега със сигурност си тръгва един от чужденците - плеймейкърът Юрген Джазула. По принцип Бала е запознат с качествата му, но не е доволен от представянето му с екипа на Литекс през пролетта. Заради това на тази позиция ще се налага друг играч.

 

Великият номер 10 все още мисли какво да прави с Джемал Берберович и Том. Опитният босненец претърпя тежка контузия през миналия сезон. Той се върна в игра, но не бе на познатото ниво. Берберович може да остане, но със сигурност ще е със статут на резерва. Том пък може да се върне в клуба, който държи правата му - турският отново елитен Истанбул ББ. Там обаче едва ли ще разчитат на бразилеца, което означава, че той може да продължи кариерата си край Покрития мост, където премина по-голямата част от досегашната му кариера. Ситуацията около колумбиеца Данило Асприля също не е ясна. Със сигурност Литекс ще привлече между три и пет нови попълнения. Повечето от тях ще бъдат чужденци.

"Меридиан мач": Холандец извива ръцете на Лудогорец 

 

Холандският халф на Лудогорец Мичел Бургзорг се дърпа от разтрогване на договора си с шампионите. След последния мач за сезона срещу Черно море бе обявено, че той не попада в плановете на Стойчо Стоев за новия сезон и е свободен да подпише с всеки отбор, с който се разбере. Бургзорг е заявил, че няма проблем да тренира за здраве, но да получава заплатата по договора си, който изтича след година.

 

Очаква се съвсем скоро от ръководството на Лудогорец да влязат в контакт с холандеца и неговия агент, за да се разберат как ще стане прекратяването на контракта. Навярно той ще вземе няколко заплати напред, както вече стори Иван Стоянов в началото на годината, и ще разтрогне по взаимно съгласие.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки