Петев в България: При онзи инцидент само Левски загуби

„Има варианти къде да продължа, ще избера най-доброто за мен”, каза специалистът

Петев в България: При онзи инцидент само Левски загуби

Старши треньорът на кипърския АЕЛ Ивайло Петев се завърна в България. Той не успя да стане шампион на страната, след като неговият отбор загуби от Апоел в преигран двубоя от първенството. На летище „София” той говори за този двубой, за своето бъдеще, като не подмина и инцидента, станал с феновете на Левски, при който беше съблечен до кръста точно на официалното си представяне като треньор.

 

„Инцидентът, който се случи на Герена…  знам, че не е срещу мен, вече съм го забравил. В случая тогава загуби Левски”, беше неговият коментар.

 

Петев каза още, че е водил преговори с Георги Иванов-Гонзо, но през последните 10 дни не са се чували. Той подчерта, че има действащ договор с АЕЛ и все още нищо конкретно не може да каже за бъдещето. „В момента сърцето ме тегли към Ловеч, за да си почина”, добави той. (Ивайло Петев е роден в Ловеч).

 

 

Младият специалист сподели на летището още, че е повече от разочарован от изпусната титла в Кипър, но подхожда философски към ситуацията:

 

„В спорта първо трябва да се научиш да губиш. Загубихме злощастно, разочаровани сме, но това което постигнахме в последните 8 месеца е добро като резултат. Отборът ще играе в Шампионска лига и това не е малко. За да успееш, преди всичко трябва да имаш добри познания, какво трябва да се промени, трябва да имаш енергия и интуиция, която ти помага. Тази една година е изключително важна за мен, въпреки че не успяхме да спечелим вчера. Това е опит, който ще ми бъде много полезен. Жалко е, че по такъв начин вчера загубихме, това е нещо, от което ме боли”, коментира той.

 

Той добави, че обича България и че е „предизвикателство” за него да работи тук. Петев каза още, че рано или късно отново би работил в родината си.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки