1. Novsport
  2. Ботев (Пд)
  3. Стотици деца се забавляваха с Ботев в Деня на детето

Стотици деца се забавляваха с Ботев в Деня на детето

Освен чисто състезателен характер, надпреварата имаше и награден фонд в размер на около 3000 лева

Стотици деца се забавляваха с Ботев в Деня на детето

Много положителни емоции, оспорвани състезания и силен спортен дух белязаха първото издание на "Празнувай с Ботев Деня на детето". Стотици деца, родители и учители създадоха прекрасна атмосфера на "Футболен комплекс Ботев 1912" по време на спортния празник и показаха, че той има потенциала да се превърне в традиционно събитие.

Освен чисто състезателен характер, надпреварата бе белязана и от благотворителната инициатива на един от партньорите на Ботев. Наградният фонд бе от близо 3000 лева, който бе разделен между призьорите. Шампионите грабнаха средствата под формата на ваучери, с които те ще могат да оборудват физкултурните си салони и площадки според нуждите си.

Футболният турнир "Георги Славков - Бенкса" за деца от 2 клас бе спечелен от отбора на СОУ "Пейо Яворов", който стигна до трофея в конкуренцията на 12 училища. На финала "Яворов" се наложи драматично след изпълнение на дузпи над НУ "Климент Охридски" и училището - победител прибра чек за 700 лева, а за финалиста останаха 400. Третото място също бе определено след удари от бялата точка, като късметът там бе на страната на ОУ "Димитър Талев", а в подножието на призовата тройка остана ОУ "Васил Левски" Пловдив.



В пълното с емоции състезание по народна топка, за ученици от 4-5 клас, триумфира отборът на ОУ "Захари Стоянов", който записа три победи преди финалната тройка, а в нея се наложи и над останалите на второ място момчета и момичета от ОУ "Райна Княгиня" и заелите отново третото място ОУ "Димитър Талев". Ваучерите за народната топка бяха на стойност съответно - 500, 300 и 200 лева.

Освен двата бронзови медала и общата сума от 500 лева, ОУ "Димитър Талев" излъчи и двама от индивидуалните призьори във футболния турнир. Най-добър вратар стана възпитаникът на училището от кв. Кючук Париж - Калоян Ботев, който получи статуетка и чифт ръкавици, носени от вратаря "жълто-черните" Адам Стаховяк, като тази изненада направо шокира малчугана.



Голмайстор на шампионата стана Александър Севов от НУ "Климент Охридски", който наниза 7 попадения и получи статуетката си на топ-реализатор от легендарното крило на Ботев - Атанас Пашев.

Специалната награда за най-добър играч, наречена на Георги Славков, заслужи друг представител на "Талев" - Георги Кущинаров а призът му бе връчен от дъщерята на носителя на "Златната топка" - Десислава.

Отборните отличия на призьорите връчиха легендите на Ботев Динко Дерменджиев, Петър Зехтински и Марин Бакалов, а редом до тях бе и настоящият капитан на "канарчетата" Йордан Христов, чиято поява предизвика огромен интерес сред децата, които се наредиха за снимки и автографи от любимеца си.



Освен паричните награди, спонсорите осигуриха за участниците и оборудване от волейболни топки и пособия за бадминтон. Бадминтонът бе залегнал в състезателната програма на спортния празник, но вятърът попречи надпреварата в този спорт да се състои. За сметка на това в програмата бяха включени 2 демонстративни мача по хокей на трева между училищата "Константин Величков" и "Петър Берон".

Всички деца от спортния празник получиха възпоменателни флагчета за достойното си участие, а всяко едно училище бе наградено със специален медал с логото на футболния турнир "Георги Славков - Бенкса".

ПФК Ботев поздравява всички участници в празника и благодари за прекрасното настроение и спортсменския дух, които обгърнаха базата на клуба на 1 юни! 

Керкез: Трябваше да вкараме още един гол, такива победи те пращат в Европа

Треньорът на Ботев (Пловдив) остана доволен от успеха в Битката на Тракия

Ботев (Пловдив) триумфира в Битката на Тракия срещу Берое (ВИДЕО)

Изгониха Попето с червен картон

Платек обясни защо се е стигнало до трансфера на Ето'о в ЦСКА толкова късно

Полякът говори обширно по темата със сделката

Попето: С този стадион и тези фенове целите на Ботев (Пловдив) трябва винаги да са високи

Капитанът на "смърфовете" даде обширно интервю

Керкез: Томаш ще вдигне ЦСКА, няма криза в Ботев

Треньорът на "канарчетата" хвали тима си

Керкез: Честитя на Спартак! Вкараха единственото си положение и ни биха

"Имахме възможности, но не можем да ги материализираме", обяви треньорът на Ботев (Пд)

Спартак (Варна) шокира Ботев (Пловдив) на "Коматево"(ВИДЕО)

"Соколите" им нанесоха поражение

Ботев (Пд) се връща към победите у нас

"Канарчетата" гостуват на Хебър...на "Колежа"

Керкез: Ще дадем всичко от себе си срещу Жрински, нямаме право да не го направим

Треньорът на Ботев (Пловдив) се надява на победа