Съотборник на Неделев спря Германия в подготовката за Мондиала (ВИДЕО)

Германците направиха пълен обрат в мача с Камерун, но допуснаха изравняване за 2:2

Съотборник на Неделев спря Германия в подготовката за Мондиала (ВИДЕО)
Германия не успя да победи Камерун и двата участника на Мондиала в Бразилия направиха 2:2 на „Борусия парк” в контрола, в която всички голове дойдоха след почивката. Ето’о даде аванс на Камерун с 56-ия си гол за своята страна, но Мюлер и Шюрле бързо обърнаха преди бившият младежки национал на Германия Чупо-Мотинг да накаже втората си родина за крайното 2:2.

Роман Вайденфелер беше титуляр на вратата, защото титулярят Мануел Нойер продължава да се възстановява от травмата, получена във финала за Купата на Германия. Филип Лам също имаше проблеми и не бе в стартовия състав. Гьотце играеше като фалшива деветка, а зад него бяха Ройс, Йозил и Томас Мюлер.

Кедира изведе бившия си съотборник в Реал Мадрид Месут Йозил с пета още в първите секунди, но халфът на Арсенал стреля покрай гредата.

До 10-ата минута Камерун беше плътно прибран в защита и Ето’о беше неточен при първия опит за изстрел към Вайденфелер. Бундестимът отговори с отличен пас на Мюлер, който разсече защитата, но Марио Гьотце нацели напречната греда.

На Вайденфелер се наложи да прави първо спасяване едва в 39-ата минута, когато  предвидливо излезе и скъси ъгъла пред Муканджо.
Йоахим Льов не направи смени на почивката, а „лъвовете” се възползваха като поведоха в 62-ата минута с гол на обичайния заподозрян – Самуел Ето’о.

Вайденфелер спаси нисък удар на Ето’о, но Чупо-Мотинг веднага върна пред вратата и нападателят на Челси леко засече в далечния долен ъгъл за 1:0.

Голът сякаш не стресна Германия, но домакините изравниха бързо. Жером Боатенг открадна топката при нескопосан опит на съперник да изчисти, настигна вдясно на аутлинията и центрира, а на първа греда Томас Мюлер с глава наказа Итанже в близкия ъгъл – 1:1. Така ремито
бе възстановено само 4 минути след първия гол.

Немците не чакаха дълго за пълния обрат. Подолски получи вляво и пусна успоредно на голлинията за резервата Андре Шюрле, който с лекота подложи крак за 2:1.

12 минути преди края бившият младежки национал на Германия Ерик Максим Чупо-Мотинг изравни за африканците. Съотборникът на Тодор Неделев в Майнц пое топката, финтира Ройс и намери пролуката между Боатенг и вратаря, за да се разпише в далечния ъгъл – 2:2.

Веднага след центъра Томас Мюлер можеше да се разпише, но с прехвърлящ удар пресили и прати над вратата на Итанже, който се втурна да го пресреща.

До края Самуел Ето’о, който се появи за този мач с много странна прическа, беше заменен, а Германия не намери сили за победен гол.

Германия ще играе контрола с Армения на 6 юни (петък) преди мачовете с Португалия, Гана и САЩ на световните финали.

Камерун ще мери сили с Молдова на 7 юни (събота), а на Мондиала ще срещне Мексико, Хърватия и домакина Бразилия.

Ботев (Пд) съобщи за проблем с билетите за Марибор

Вижте какво разкриха „канарчетата“

Дъглас Луис мина прегледите си преди трансфера в Ювентус

Бразилецът ще парафира с торинци след края на Копа Америка

Байерн Мюнхен постави цена на Кимих

Баварците ще искат 40 милиона за полузащитника

Тен Хаг преподписва с Юнайтед до дни

Предстоят сериозни промени в щаба му

Валентин Антов потегля към Германия или Франция?

Има възможност и той да остане в Италия

Реал Мадрид с интерес към Рикардо Калафиори

Защитникът на Болоня впечатлява с представянето си на Евро 2024

Ювентус продаде нападател на Фиорентина

"Виолетовите" ще платят 13 милиона за Мойс Кийн

Десподов поднови тренировки с ПАОК

Националът ни получи по-дълга почивка

Какви са шансовете на Швейцария за подвиг срещу Италия

"Адзурите" живеят втори живот на Евро 2024

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки