Мексико спечели минисветовното на "Спортна София"

Мексико, представен от 63 ОУ "Христо Ботев", спечели минисветовното първенство по футбол, организирано от България футболен съюз, Столична община и Министерство на Външните работи по повод започващото на 12 юни световно първенство в Бразилия

Мексико спечели минисветовното на "Спортна София"
Мексико, представен от 63 ОУ "Христо Ботев", спечели минисветовното първенство по футбол, организирано от България футболен съюз, Столична община и Министерство на Външните работи по повод започващото на 12 юни световно първенство в Бразилия. 32 столични училища, които участват в съвместната програма по Grassroots на БФС и Столична община, разиграха турнира за световната купа по същата програма и в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата и Европейска столица на спорта през 2017 г.

На финала 63 ОУ "Христо Ботев" победи с 5:3 119 СОУ "Академик Михаил Арнаудов", представящо Чили. В малкия финал Босна и Херцеговина (33 ОУ "Санкт Петербург") разби с 5:0 САЩ (2 СОУ "Емилиян Станев").
 

Световните минишампиони бяха наградени от вицепрезидента на БФС Михаил Касабов, а призьорите в тройката също получиха купи. Всички деца, участвали в турнира, получиха картички за автографи на футболистите от "А" националния отбор на България, както и тениска и медал, а Българският футболен съюз раздаде по 2 футболни топки на отбор. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки